MALTRETIRAJU SRPSKU DECU PO SNEGU I MINUSU! Mališani su uredno platili karte, a sad im NE DAJU DA UĐU U AUTOBUS!
Pribojski autoprevoznik šalje neadekvatan prevoz po đake, Foto: RINA

da li je ovo moguće?!

MALTRETIRAJU SRPSKU DECU PO SNEGU I MINUSU! Mališani su uredno platili karte, a sad im NE DAJU DA UĐU U AUTOBUS!

Međutim, nadležni u prevozničkoj firmi ističu da nemaju takve informacije i da se prevoz đaka odvija nesmetano

Objavljeno:

Srednjoškolci koji svakodnevno sa Jabuke i iz okolnih sela odlaze na nastavu u Prijepolje, uredno su platili svoje mesečne autobuske karte u iznosu od pet hiljada dinara, međutim već duže vreme imaju problem sa pribojskim autoprevoznikom koji šalje neadekvatne autobuse.

- Ovo je strašni sud! Pošalju minibus u koji može da stane najviše njih 20, a dece ima oko četrdesetak, plus ljudi koji idu na posao u Prijepolje. Zbog toga pola njih ostane napolju, jer vozač neće da ih primi. Pare su uzeli za mesečne karte, ja imam dvoje dece, dao sam po pet hiljada, a sad moram da dodam još toliko za taksi ili da plate karte u drugom autobusu - kazao je za RINU Nikola Zindović sa Jabuke.

I Radoš Tomašević takođe je otac dvoje srednjoškolaca koji već duži vremenski period umesto autobusom, u školu odlaze taksijem ili peške.

- Ogorčen sam, deca se snalaze kako znaju da odu i da se vrate iz škole. Samo da ste videli kako je to bilo grozno juče, kad je polovina dece ostala van autobusa jer im vozač nije dao da uđu. Ujuru ima jedan minibus koji vozi osnovce do Seljašnice, ali vozači ne daju srednjoškolcima da uđu u njega i bar malo prepolove gužvu. A cela situacija je još teža s obzirom na vremenske prilike, snegovi su ovde veliki a temperatura silazi i ispod 16 stepeni - ogorčen je Tomašević.

foto: RINA

Međutim, nadležni u prevozničkoj firmi ističu da nemaju takve informacije i da se prevoz đaka odvija nesmetano.

- Tačno je da smo ukinuli veliki autobus u tom pravcu, koji treba da ide do Babina, jer je put u katastrofalnom stanju i tokom ovih zimskih dana često nepročišćen. Veliki autobus ne može da izađe do gore, suviše je rizično, zato smo odredili minibuseve i to po jedan za osnovce i srednjoškolce. Niko nam se nije žalio da postoji problem - tvrdi šef transporta Goran Gogić.

Roditelji učenika tvrde da neće odustati od ostvarivanja svojih prava i tim povodom su se obraćali i predsedniku opštine Dragoljubu Zindoviću, kako bi im pomogao da reše problem sa autoprevoznikom.

- Kada smo pozvali u opštinu, rekli su nam da nisu nadležni za ovog prevoznika i da oni nemaju nikakav ugovor sklopljen sa njim - ističe Nikola Zindović.

Ovaj iskaz potvrdio je i član opštinskog veća Milan Gačević koji kaže da opština Prijepolje već duži niz godina kuburi sa lokalnim prevozom.

- Nikakav ugovor opština nema sa tim prevoznikom i ja lično imam sličan problem. Ipak, uveren sam da će sledeća opštinska i republička vlast značajno promeniti situaciju u našoj opštini i da će se i ovaj problem na mnogo bolji način rešiti. Trenutno, od nas u opštini malo toga zavisi, za većinu stvari se pita Beograd, od smeća pa na dalje - zaključio je većnik Gačević.

Inače, ovo nije jedini putni pravac gde postoji problem sa prevozom đaka. Slična je situacija i u Brodarevu, do koga često i ne stignu autobusi, jer sve češće ostaju u kvaru.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.