UHAPŠENI DIREKTOR ŽELEZNICA IM JE BIO OMILJENI KLIJENT: Na račin advokatske kancelarije se slilo 800.000 evra
Foto: Infrastrukture železnice Srbije

omiljeni klijent?

UHAPŠENI DIREKTOR ŽELEZNICA IM JE BIO OMILJENI KLIJENT: Na račin advokatske kancelarije se slilo 800.000 evra

Podsećamo, Tužilaštvo za organizovani kriminal u saradnji sa MUP-om mesecima je nadziralo direktora Miroljuba Jevtića

Objavljeno:

Uhapšeni direktor Infrastukture železnice Srbije Miroljub Jevtić mesecima je nameštao poslove advokatskoj kancelariji Kostić iz Novog Sada, dajući im u tom periodu novac u iznosu od 800.000 evra za sređivavanje eksproprijacije zemljišta - posla koji je, primera radi, mogla obaviti i pravna služba njegovog preduzeća.

To je, kako otkriva izvor blizak istrazi, i suština sumnje zbog koje je Jevtić i uhapšen. Sa njim su uhapšeni i njegovi ortaci - advokati Zoran Stojanović i Vladislav Kostić iz Novog Sada.

- Uhapšeni advokati se sumnjiče da su izvršili krivično delo davanje mita tako što su, po dogovoru sa direktorom preduzeća „Infrastruktire železnice Srbije“, fakturisali svoje pravne usluge u višemilionskim iznosima, a zatim deo novca vraćali. Sumnjamo da je ovo samo jedna od tranši koja je pronađena u trenutku hapšenja - rekao je ranije ministar policije Nebojša Stefanović.

Suma koja je za to vreme isplaćena advokastkoj kancelariji prilično je neverovatna - čak 800.000 evra, kako kaže izvor "Blica".

- Reč je o nepotrebnom i neosnovanom angažovanju ove advokatske kancelarije za eksproprijaciju zemljišta na trasama brzih pruga, budući da same "Infrstrukture Železnice" imaju na desetine svojih pravnika zaduženih upravo za te poslove - otkriva izvor

Prema njegovim rečima, advokatska kancelarija je Jevtiću predstavila da ima "naročito dobre veze"u lokalnim katastrima nepokretnosti, koje će pomoći pri uknjižbi zemljišta.

- Eksproprijacija, međutim, nikako nije neko kompleksno pravno pitanje za čije rešavanje je neophodna naročita pravna ekspertiza, pa se logično postavlja pitanje - zašto ih angažovati? Možda odgovor leži u mitu koji je zatečen u Jevtićevoj kancelariji - kaže izvor.

Juče je Jevtić uhvaćen sa mitom od 10.000 evra u svojoj kancelariji, a prema rečima našeg izvora, reč je o "nagradi" koju su advokati dali Jevtiću za saranju i višemesečno nameštanej poslova.

Podsećamo, Tužilaštvo za organizovani kriminal u saradnji sa MUP-om mesecima je nadziralo direktora Miroljuba Jevtića.

On je danas po njihovom nalogu lišen slobode zajedno sa advokatima Zoranom Stojanovićem i Vladislavom Kostićem, kao i Dragoslavom Burzanovićem, članom nadzornog odbora privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada.

Kako je ministar Stefanović istakao, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.