U IVANJIČKIM SELIMA SU JEDINO PREVOZNO SREDSTVO TRAKTOR I KONJ! Dragiša samo tako može NA SEOSKU SLAVU (FOTO)
Čudna kolona prokrstarila je kroz ivanjičko selo Prilike, Foto: Rina.rs

nesvakidašnje

U IVANJIČKIM SELIMA SU JEDINO PREVOZNO SREDSTVO TRAKTOR I KONJ! Dragiša samo tako može NA SEOSKU SLAVU (FOTO)

Meštani naviknuti na surove vremenske uslove, pripremili su zalihe hrane, da ne bi po dubokom snegu morali da idu do najbliže rodavnice, udaljene nekoliko kilometra – peške

Objavljeno:

Čudna kolona prokrstarila je kroz ivanjičko selo Prilike. Na čelu traktor, a iza njega preko desetoro razdraganih mališana na sankama bezbrižno je uživalo u snegu, bez obzira što su snežne padavine u Ivanjici prethodnih dana napravile kolaps.

Ispod Golije i Javora stanje je redovno, sneg reko metar. Meštani naviknuti na surove vremenske uslove, pripremili su zalihe hrane, da ne bi po dubokom snegu morali da idu do najbliže rodavnice, udaljene nekoliko kilometra – peške.

foto: Rina.rs

“Mi smo na ovo navikli, nekad je bilo još gore nego sad. Nekad nismo celu zimu mogli da siđemo do grada, sada se putevi čiste i bolja je mehanizacija”, kaže Dragiša Mitrović i priseća se kako je čišćenje snega izgledalo nekad u njegovom selu.

“Prvo je išao konj, a onda nas tridesetoro je prtilo sneg koji je često bio i preko kuka. I sada kad imam automobil, kad je zima svuda idem konjem, jer on može da prođe svuda i za njega nema nikavih prepreka”, rekao je Dragiša koji je sa svojom kobilom Milkom krenuo na seosku slavu.

foto: Rina.rs

“Ako se i popije i po neka kap više, znam, da će Milka pronaći put do kuće bez problema”, kroz osmeh je rekao Drgaiša.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Rina.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.