ROBOTI I VIRTUELNI NASTAVNICI STIŽU U SRPSKE ŠKOLE! Šarčević najavio NAUČNO-FANTASTIČNO obrazovanje!
Ilustracija, Foto: Printscreen

pazite sad ovo

ROBOTI I VIRTUELNI NASTAVNICI STIŽU U SRPSKE ŠKOLE! Šarčević najavio NAUČNO-FANTASTIČNO obrazovanje!

Prvi korak biće otvaranje Centra za promociju nauke u Beogradu

Objavljeno:

Roboti, virtuelna realnost, hologramske projekcije nastavnika, samo su neke od novina koje će u narednim godinama ući u učionice škola u Srbiji, najavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

On je za današnje "Večernje novosti" objasnio da će sve ovo biti moguće zahvaljujući ugovoru potpisanom sa kineskom kompanijom "NetDragon", svetskim liderom u oblasti razvoja i primene veštačke inteligencije u obrazovanju.

Prvi korak biće otvaranje Centra za promociju nauke u Beogradu u Učiteljskom fakultetu, koji je fakultet partner u projektu i njegovi predavači učestvovaće u obukama kolega iz cele Srbije.

"U narednih mesec dana će stići oprema koju donira 'NetDragon'. Centar će početi da radi do kraja februara, a prvi posetioci biće zaposleni i studenti pedagoških fakulteta i visokih škola, koji će moći da se upoznaju sa primenom novih tehnologija u nastavi", objasnio je ministar.

On je dodao da će ovakvi centri biti otvoreni i u Novom Sadu i Trsteniku, a opremu će i za njih donirati kineski partner, dok će država obezbediti prostor, koji podrazumeva i prenoćište, kako bi prosvetni radnici i studenti iz svih gradova mogli da dolaze na obuku Šarcević je dodao i da će otvaranje razvojnog centra u Beogradu biti priprema za otvaranje fabrike u Srbiji koja će biti jedina fabrika svetskog lidera u ovoj oblasti otvorena van Kine, što će biti velika šansa za Srbiju.

BONUS VIDEO:

Voz udario u "reno", N. K. poginuo, dve osobe u bolnici

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.