MILO POHVALIO AMFILOHIJA! Šta se sad ovo dešava?
Vlada Crne Gore objavila saopštenje povodom demonstracija vernika!, Foto: EPA

KONAČNI OBRAČUN

MILO POHVALIO AMFILOHIJA! Šta se sad ovo dešava?

Ističu da je Crna Gora bezbedna zemlja kako za njihove građane, tako i za turiste

Objavljeno:

Veće za nacionalnu bezbednost ocenilo je, na današnjoj sednici, da je Crna Gora bezbedna uprkos velikom broju subverzivnih aktivnosti, koje su, kako se navodi, išle i u pravcu kompromitovanja države, njenih simbola, nosilaca državne vlasti, kao i pozivanja na konačni obračun sa ustavnim poretkom, pravnom državom, i organima reda i bezbednosti – i to svim sredstvima.

Time se Crna Gora, kako se navodi u saopštenju Vlade Crne Gore, još jednom potvrdila kao bezbedna zemlja za sve njene građane, odnosno sigurna i poželjna destinacija za sve veći broj turista.

Nosioci tih suberzivnih aktivnosti, kako navode, bili su iz zemlje, ali i iz našeg neposrednog okruženja – sa jasnom namerom dezinformisanja građana, a posebno vernika o navodnom scenariju upada u verske objekte Srpske pravoslavne crkve; proterivanju sveštenika; i pritiscima na srpsku zajednicu u Crnoj Gori.

"Subverzivne aktivnosti su išle i u pravcu kompromitovanja države, njenih simbola, nosilaca državne vlasti, kao i pozivanja na konačni obračun sa ustavnim poretkom, pravnom državom, i organima reda i bezbednosti – i to svim sredstvima. Dakle, njihov cilj je bio ugrožavanje vitalnih ustavnih i demokratskih vrijednosti Crne Gore", piše u saopštenju.

"Takođe je evidentan pozitivan pristup Mitropolije crnogorsko-primorske koja je svojim stavom doprinela mirnim okupljanjima, odupirući se i određenim političkim uplitanjma iz Crne Gore, ali i onima van nje. Veće je zaključilo da je Crna Gora slobodno i demokratsko društvo u kojem se bez ograničenja mogu iznositi različita mišljenja u odnosu na mnoga društvena pitanja kao i politike Vlade. Jedini uslov je da se organizuju po zakonu i bez ugrožavanja prava drugih.Ono što nije, niti će biti dozvoljeno, jeste spoljno mešanje u naše unutrašnje prilike, odnosno u naše suvereno pravo da sami i slobodno vodimo spoljnu i unutrašnju politiku. Crnoj Gori kao građanskom i demokratskom društvu pripada isključivo i legitimno pravo da štiti slobode i uređuje prava svih građana koji u njoj žive", zaključuje se u saopštenju Vlade Crne Gore.

Amfilohije je pružao podršku Milu Đukanoviću i kada je tek došao na vlast, podsetimo na fotografiju Badnjeg dana 1998. godine kada je mitropolit Amfilohije pozvao Mila Đukanovića, čiju pobedu na predsedničkim izborima u tom momentu spore pristalice Momira Bulatovića, da nalože badnjak ispred Cetinjskog manastira.

Drugi put je to učinio u jeku nemira u Crnoj Gori zbog spornog Zakona o slobodi veroispovesti kada se sastao sa Duškom Markovićem i nakon toga pohvalno izjavio da je crnogorski premijer razuman čovek.

(Espreso.co.rs / RTCG)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.