Umirali, zakucavali eksere u šake, sekli prste! Šta su sve štrajkači u Srbiji radili da bi dobili svoje pare (FOTO) (VIDEO)

Na ivici ludila

Umirali, zakucavali eksere u šake, sekli prste! Šta su sve štrajkači u Srbiji radili da bi dobili svoje pare (FOTO) (VIDEO)

Podsećamo na još neke drastične primere štrajkova radnika koji su šokirali čitavu Srbiju. Po svemu sudeći, još ćemo gledati i slušati o očajnim radnicima, jer je njihov broj sve veći
Objavljeno:

Srbiju je šokirala vest da je ​šezdesetoro radnika Javnog komunalnog preduzeća “Gorica” provelo noć u prostorijama tog preduzeća na Novom groblju u Nišu, ali i na spomenicima i kraj tek iskopanih raka!? - Novoiskopane rake su od večeras "naša kuća" budući da smo mesecima živi zakopani i da polako sa našim porodicama umiremo od gladi - kažu radnici. Inače, pošto platu nisu primili od jula prošle godine i nemaju novca ni za autobusku kartu, ni za hranu, radnici niškog preduzeća odlučili su da spavaju na groblju, gde im je, kako ističu, i radno mesto. Ovo je samo jedan u nizu šokantnih protesta na koji se odlučuju radnici širom Srbije, kako bi skrenuli pažnju na sebe, i na očajnu poziciju u kojoj se nalaze.

Zakucavanje eksera u šaku
Kruševca Valjevu sebi velikim ekserom probio levu šaku, za koju je sa obe strane zakovao dve drvene letve Aleksandar Vučić
Na jednoj letvi je flomasterom napisao: "Vučiću hvala ti što misliš o borcima"
Radnik odsekao sebi prst Novom Pazaru
odsekao je sebi prst
Upao sa bombom u predsedništvo navodno zbog duga JAT-a od milion dolara bombe
Tuča radnika "Agroživa i policije
Malinari u sukobu sa policijom izgurali policijski kombi u reku Rzav, teško povređeni na ove strane.
nezadovoljni malinari su krenuli u protest, a na putu im se isprečio kordon žandarmerije. bilo teško povređenih na obe strane.
Autobusima napravili barikade u Kragujevcu i paralisali čitav grad Više od stotinu radnika preduzeća "Autosaobraćaj" u Kragujevcu provelo je 2013. godine noć na barikadama i u autobusima
Šumadije
Odsekao sebi mali prst u sudnici vinogradarskim makazama Mladena Vasiljevića (61) iz sela Vrbica, bivši radnik "Knjaz Miloša", 2009. godine je u sudnici aranđelovačkog opštinskog suda vinogradarskim makazama je odsekao mali prst Tek kada je krv počela da teče, neki su pokušali da priđu Vasiljeviću i spreče ga u toj nameri.
Printscreen Youtube RTV Marš Valjevo
Poljoprivrednici traktorima razbijaju kordone i barikade žandarmerije Tokom protesta koji su održani 2011. godine, policija je, da bi sprečila dolazak poljoprivrednika na traktorima u Beograd, pravila blokade, ali to je bilo neuspešno.
Radnik iz Zrenjanina preminuo tokom protesta u Beogradu Radnik zrenjaninskog preduzeća "Šinvoz" Radiša Stojanov (40), koji je sa kolegama zbog štrajka te firme došao u Beograd, preminuo je 2008. godine u sali beogradskog Doma sindikata u Domu sindikata ostalo njih devedesetak,
Foto: News1, Aleksandar Jovanović, Hitn apmoć

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.