VUČIĆ SAOPŠTIO ONO ŠTO SMO SVI ČEKALI! Tiče se Srbije i Turskog toka, OVO JE POSLEDNJI ROK
Aleksandar Vučić, Foto: Printcsreen

Otvaranje gasovoda!

VUČIĆ SAOPŠTIO ONO ŠTO SMO SVI ČEKALI! Tiče se Srbije i Turskog toka, OVO JE POSLEDNJI ROK

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da će se Srbija spojiti na "Turski tok" u maju ili septembru 2020

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da će se Srbija spojiti na "Turski tok" u maju ili septembru 2020. godine.Vučić je pre otvaranja gasovoda "Turski tok" u Istanbulu kazao da je taj projekat od ogromnog značaja za napredak Srbije.

Kazao je da će imati priliku da sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, izmedju ostalog, razgovara i o dešavanjima na Bliskom istoku.

Dodao je da će tokom razgovora izmedju ručka i večere moći da čuje kako "svetske i regionalne sile" vide probleme na Bliskom istoku koji, kako je rekao, mogu da predstavljaju energetsko pitanje za Srbiju.

- To je energetsko pitanje i za nas, zbog povećanja cene nafte. Svaka eskalacija povećava cenu gasa jer je on vezan za naftu - ocenio je Vučić za TV Pink.

Dodao je da će razgovarati i sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim o odnosima Srbije i Evropske unije, kao i o zajedničkim projektima dve zemlje.

Iran je u sredu, u ranim jutarnjim časovima, ispalio 22 projektila na baze u kojima su američki vojnici u Iraku, što je odgovor na prošlonedeljni atentat Vašingtona na iranskog generala Kasema Solejmanija, te rizik od eksplozije nasilja u tom regionu raste.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.