19 IZMUČENIH KONJA ĆE UGINUTI UKOLIKO IM NE POMOGNEMO! Švercovani su preko Kosova, a AZIL moli za POMOĆ
Spasimo izmučene konje!

tuga!

19 IZMUČENIH KONJA ĆE UGINUTI UKOLIKO IM NE POMOGNEMO! Švercovani su preko Kosova, a AZIL moli za POMOĆ

Ove Nove godine dobili smo priliku da poklonimo život – i to ne jedan već devetnaest!

Objavljeno: 15:02h
Jelena Jovanović

Nakon što je priča o izmučenim "zaplenjenim" konjima dospela u srpsku javnost, digla se velika prašina, a mnogi su uputili mnogobrojne apele za pomoć jer kako kažu, ove životinje mogu da ostanu žive, ukoliko se svako od nas angažuje bar malo.

Naime, konji su zaplenjeni su od strane veterinarske inspekcije u transportu bez ikakvih papira. Pretpostavlja se da su deo međunarodnog šverca životinja, preko Kosova, što potvrđuju i dva konja sa makedonskim čipovima.

Kada je transport bio zaustavljen, četiri konja od 25 su na žalost već bila mrtva, a dva su morala biti eutanazirana zbog IAK-a.

Veterinarska inspekcija se obratila za pomoć azilu za konje, "Staro brdo" u vezi preuzimanja konja, čija sudbina što hitnije mora biti rešena.

- Oni su u karantinu i moramo što pre da ih preuzmemo i to – svih 19 ili nijednog, kažu iz pomenutog azila.

I pored svih napora koje bismo uložili i želje koju imamo, azil sada nije u situaciji, ni finansijski ni organizaciono, da sve ove konje zbrine, ali ne možemo okrenuti glavu na drugu stranu i prepustiti ih jedinoj sudbini koja preostaje ukoliko mi zakažemo. Ovim konjima je potrebna pomoć svih nas, sada, poručuju iz azila.

Oni iz tog razloga, traže domove i privremeni smeštaj za jedan broj konja i finansijsku pomoć da sve ovo izvedu.

Prikupljanje sredstava pokrenuli su naši prijatelji u borbi za konjske živote, Serbia's Forgotten Paws, i pozivamo sve vas da se uključite, koliko ko može. Potrebno je 130 eur da se jedan konjski život spase, ali tu su i troškovi analiza, lečenja, transporta, smeštaja,... Ove Nove godine dobili smo priliku da poklonimo život – i to ne jedan već devetnaest, poručuju ovi dobri ljudi.

- Napomena: molimo vas, ako nudite smeštaj da kontaktirate isključivo mila@forgotten-paws.com, jer mi smo na terenu i pripremamo bokseve za smeštaj onih konja koje možemo da prihvatimo.

- Ako ste van Lapova više od 30km prevoz morate obezbediti sami. Jedan od zahteva je da imate iskustva sa konjima, jer ovi konji su imali težak život i trenutno im pored ljubavi i nege treba i iskusna ruka. Hvala za svaku pomoć u ovoj najobimnijoj akciji spašavanja konjskih života do sada, napomenuli su.

Konjima možete pomoći i doniranjem novca na ove načine:

Primalac: Udruženje Staro Brdo, Lapovo Broj računa: 150-25986-71 Svrha: 19 života Poziv na broj nije potreban (ukoliko aplikacija zahteva, upišite 11)

PostNet: Violeta Jović, 064-18-18-607

PayPal: sanctuaryoldhill@gmail.com

Sve dodatne informacije možete dobiti na NJIHOVOM SAJTU.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.