OVE REČI JE VEČERAS ČUO I SAM BOG! Veličanstvena poruka Srba iz Gračanice Srbima u Crnoj Gori!
Gračanica, Foto: Beta / Armenija Zajmi Besevic

OSVEĆENJE BADNJAKA

OVE REČI JE VEČERAS ČUO I SAM BOG! Veličanstvena poruka Srba iz Gračanice Srbima u Crnoj Gori!

Prelomljena je česnica, a uz komad hleba deci su podeljene bombone i suvo voće

Objavljeno: 22:03h

Veliki broj Srba iz Gračanice i okoline prisustvovao je osvećenju i paljenju badnjaka u porti manastira Gračanica, čime je i zvanično počelo obeležavanje Badnje večeri kao uvoda u najradosniji hrišćanski praznik, Božić.

Nakon toga prelomljena je česnica, a uz komad hleba deci su podeljene bombone i suvo voće.

"Danas sam ovde sa porodicom, evo doneli smo grančicu badnjaka da je položimo da izgori. Drago mi je da je ove godine ovoliko naroda ispunilo manastirsku portu, nikada nije bilo više ljudi", priča Danijela Prica iz Gračanice.

Okupljeni vernici kraj drevne zadužbine Kralja Milutina izrazili su želju da svaki naredni Božić sabere što više Srba oko svojih svetinja ali nisu propustili i da prokomentarišu događaje u vezi sa SPC u Crnoj Gori.

- Našoj braći u Crnoj Gori odavde iz Gračanice želim da poručim da istraju u svojoj borbi da odbrane naše svetinje, nadamo se da će Svevišnji Gospod da usliši naše molitve i da ćemo uz božju pomoć uspeti da očuvamo i srpske crkve u Crnoj Gori - rekao je Goran Stojanović iz Gračanice.

U prisustvu nekoliko desetina vernika danas je u hramu Svetog Save u Južnoj Mitrovici služena sveta arhijerejska liturgija, a nakon toga je obavljeno paljenje badnjaka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.