SRBIN JE PROŠLE GODINE VOZIO BADNJAK U FERARIJU: Zbog onoga što je uradio ove, SVI BRUJE O NJEMU! (FOTO)
Auto, Foto: Printscreen/Facebook/Tefani Pneus Marunovic

otišao je Korak dalje!

SRBIN JE PROŠLE GODINE VOZIO BADNJAK U FERARIJU: Zbog onoga što je uradio ove, SVI BRUJE O NJEMU! (FOTO)

Odlazak po badnjak u šumu na Badnji dan stara je srpska tradicija koja se u nekim delovima naše zemlje održala i do današnjih dana.

Objavljeno:

Iako badnjaka danas ima da se kupi na sve strane, dobar deo srpskih domaćina ipak više voli da po hrastove grane ode u šumu, kao što se radilo nekada. Da je to slučaj i u dijasporu, pokazao je Ljubiša Marunović, Srbin koji godinama živi i radi u Švajcarskoj, a koji je u žižu javnosti dopeo prošle godine, kada je sa luksuznim Ferarijem dovezao grane hrasta iz šume u svoj porodični dom u Misiju.

On je rešio da i ove godine ponovi isti postupak, a kao prevozno sredstvo ovaj put je koristio luksuzni model Harli Dejvidsona, repliku iz blokbastera Rokenrola.

Ljubiša Marunović (54) rodom iz Prokuplja, rekao je prošle godine da je na ideju došao nakon što je video komšije kako u svojim automobilima donose jelke za katolički Božić.

- Video sam kako oni stavljaju jelke u svoje automobile za katolički Božić i rešio sam da ove godine i ja odem po badnjak "ferarijem". Pre njega sam takođe vozio luksuzne automobile, ali nikada ranije nisam radio ovako nešto - rekao je on tada.

Ove godine, Ljubiša, inače vlasnik radnje "Tefani Pneus" koja se bavi prodajom felni i pneumatika za skupe četvorotočkaše, rešio je da u šumu ode na motoru marke Harli Dejvidson.

Kaciga, pojas oko struka, bajkerska jakna i sekira na ramenu. Sve je bilo spremno za polazak u šumu. Na pitanje šta ga je ovaj put inspirisalo na ovakav čin, rekao je da je za sve kriva njegova ljubav prema motorima.

- Ovaj dan je tradicija, ali i deo zabave. Upravo zbog toga, moja porodica i ja ne propuštamo priliku a da ga ne poroslavimo, kako se kaže "po naški." Motori su jedna od moih velikih ljubavi, pa sam motorom pošao po badnjak iako je bilo hladno - rekao je on.

Kako kaže, badnjak i zaslužuje da se po njega ode svečano i na poseban način.

- Sveto drvo se valjda i nosi na poseban način. A kako sam već rekao prošli put, posle skoro tri decenije teškog i poštenog rada ovde, imam prava da to učinim na neki svoj način. Srecan Badnji dan svima koji slave i Božic, a najviše Srbiji i Srbima širom sveta, al najviše ipak mojim zemljacima, Prokupčanima - rekao je on.

Kada se radi o reakciji komšija Švajcaraca, kaže da su opet bile pozitivne i dobre, kao i da je bilo i onih koji su ga pitali sa kojim će automobilom ili prevoznim sredstvom ići po badnjak sledeće godine na Badnji dan.

Sudeći po Ljubišinoj ljubavi prema četvorotočkašima i dvotočkašima, nema sumnje da će i Badnji dan 2021. godine dočekati na originalan način.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.