VUČIĆ UGOSTIO DECU IZ HRVATSKE I DAO IM PAKETIĆE: Poručio im je da čuvaju srpski jezik! (VIDEO)
Vučić sa decom, Foto: Tanjug printscreen

NA BADNJI DAN

VUČIĆ UGOSTIO DECU IZ HRVATSKE I DAO IM PAKETIĆE: Poručio im je da čuvaju srpski jezik! (VIDEO)

Mališanima iz Vukovara, Borovog sela, Islama Grčkog, sela Kašića, Ervenika, Uzdolja, Zagorja, Krnjaka, Knina i Kistanja kojima predsednik će u vili Mir uručiti paketiće

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je 17 dece srpske nacionalnosti iz 10 mesta u Hrvatskoj, koja borave u jednodnevnoj poseti Beogradu, a povodom proslave Božića.

Mališanima iz Vukovara, Borovog sela, Islama Grčkog, sela Kašića, Ervenika, Uzdolja, Zagorja, Krnjaka, Knina i Kistanja kojima predsednik će u vili Mir uručiti paketiće.

Vučić je s njima razgovarao o svakodnevnim temama i pitao ih kako proslavljaju Božić kod kuće, šta im se najčešće nađe na trpezi za Badnji dan, pitao ih iz kojih gradova u Hrvatskoj dolaze, kako žive, da li znaju ćirilicu na šta su svi uglas odgovorili da znaju a on im poručio i da naše pismo i jezik moraju da čuvaju.

Rekao im je i da su naš narod mnogo zadužili i Nikola Tesla i Milutin Milanković, ali i Novak Đoković koji je proslavio Srbiju. Pitao ih je i da li navijaju za Novaka, na šta su svi uglas i uz osmeh uzviknuli: "Daaaa!"

1 / 5 Foto: Tanjug printscreen

Pitao ih je i šta najviše vole da dobiju za Božić i otkrio da celokupna porodica Vučić ne mari za novogodišnje praznike nego da se svi tradicionalno okupljaju kod njegovih roditelja za Badnji dan, koji spreme sve za trpezu i poklone ispod badnjaka. Vučić je otkrio i da njegov otac nikada nije dozvoljavao da se kiti jelka za Novu godinu već se proslavljao Božić.

Na pitanje da li veruje u Božić Batu, Vučić je uz osmeh rekao da veruje, ali da najpre veruje u rad. Gostima iz Hrvatske je ispričao da ima troje dece - Danila, Milicu i Vukana i da njegova ćerka obožava starijeg brata i on nju i jednoj od devojčica poručio da najviše treba da voli svoju sestricu.

Na pitanje šta najčešće dobija na poklon, Vučić je otkrio da su to knjige i šahovske table i figure, a da najviše voli da čita Dostojevskog - Zločin i kaznu i Braću Karamazove.

Među klince tada je ušetao i šarplaninac kojeg je dobio na poklon, brat šarplaninca Paše kog je poklonio Putinu, što su mali gosti znali i izgovorili gotovo uglas.

Šta vam je najdraži poklon predsedniče?

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Deca uzrasta od devet do 17 godina, đaci osnovnih i srednjih škola, večeras će se vratiti svojim kućama gde će proslaviti jedan od najvećih hrišćanskih praznika - rođenje Isusa Hrista.

Vučić će im uručiti i paketiće. Događaj je počeo u 10 sati u državnoj vili Mir.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.