JEDAN POZNATI SRBIN RODIO SE U SELU IZ KOJEG JE MALČANSKI BERBERIN: Činjenica za koju malo ko zna!
Malčanski berberin, Foto: MUP

bio je nagrađivan

JEDAN POZNATI SRBIN RODIO SE U SELU IZ KOJEG JE MALČANSKI BERBERIN: Činjenica za koju malo ko zna!

Na Fakultetu dramskih umetnosti bio je predavač na predmetu Snimanje zvuka

Objavljeno:

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, i dalje je u begu, a policija traga za njim već 16 dana.

Javnosti je poznat kao silovatelj koji devojčicama makazama seče kosu, a u zatvoru je već bio upravo zbog ovog krivičnog dela.

Malčanskim berberinom zovu ga iz dva razloga. Jedan je taj što je poreklom iz Malče, a drugi upravo zato što ima fetiš "kose".

Ono što je svima manje poznato jeste da je iz mestu iz kog je poreklom Jovanović i Mladen Golubović, srpski kinematograf i tonski inženjer.

On je čak 1994. godine napisao knjigu pod nazivom "Malča" posvećenu upravo njegovom rodnom mestu.

Posle diplomiranja na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu na Katedri za elektroakustiku radio je kao tonfilmski inženjer u filmskoj proizvodnji - u Centralnom filmskom studiju "Košutnjak" i Avala filmu.

Napisao je više stručnih knjiga: "Akustika i tonfilmska reprodukcija"(1964) u izdanju Sekcije bioskopa Privredne komore Srbije, "Kinoakustika i tonfilmska reprodukcija" (1964) u izdanju Instituta za film u Beogradu, Studiju o razvoju reproduktivne kinematografije SR Srbije(1967) u okviru Instituta za film, "Kinotehnički priručnik"(1971) u izdanju Tehničke knjige iz Beograda, "Tehnologija kinoprojekcije" i "Kinooptika"(1980) u izdanju Elektrotehničkog centra srednjih škola "Nikola Tesla" iz Beograda, "Reproduktivna kinematografija Srbije i Jugoslavije" u izdanju ŠRIF-Bor(1985), bio je jedan od autora "Čekajući da prođe"(2005) Književne omladine Srbije.

Na Fakultetu dramskih umetnosti bio je predavač na predmetu Snimanje zvuka.

Radio je na sistemskim i stručno-tehničkim poslovimarazvoja radiodifuznog sistema u Republici Srbiji. Za učešće i doprinos u ovoj oblasti, oblasti razvoja radija, dobio je najviše priznanje Radio Beograda (1984) "Zlatni mikrofon".

Paralelno sa funkcijom Savetnika Predsednika Komiteta za saobraćaj i veze bio je sekretar Komisije za miroljubivo korišćenje kosmosa - stalnog radnog tela Izvršnog veća Skupštine Srbije, u periodu od 1984-1990. godine, angažujući se na aplikaciji satelitske radiodifuzije i daljinske detekcije u nas.

Nasleđeni afinitet prema likovnom stvaralaštvu ispoljavao je povremeno preko likovnih klubova "Đuro Salaj" i KUD "Abrašević", u tehnici slikanja uljanim bojama na platnu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.