USTAŠKE PORUKE U CG UOČI BADNJEG DANA: Tu smo, za dom spremni, Srbija će proći gore nego 1999.! (FOTO)
Foto: Printscreen

prepiska

USTAŠKE PORUKE U CG UOČI BADNJEG DANA: Tu smo, za dom spremni, Srbija će proći gore nego 1999.! (FOTO)

Takođe jedan od članova grupe izražava žal i "što je Tuđman zaustavio HV da ne pregaze Banja Luku"

Objavljeno:

Došli smo u posed dela prepiske iz viber grupe nazvane "Krsto Zrnov Popović", u kojoj se na najstrašniji mogući način govori o Srpskoj pravoslavnoj crkvi i njenim vernicima u Crnoj Gori, pri čemu ne izostaju ni ustaški pokliči uoči Badnjeg dana.

"Tu smo, no što, Za dom spremni" - napisala je izvjesna Nataša iz te grupe, dok se Nedjeljko Đukanović nadovezuje rečima "Za dom".

Sa očiglednom aluzijom na proteste vernika SPC koji traže povlačenje nasilno usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti i verskim zajednicama, prethodno je Nedjeljko Đukanović u istoj grupi napisao "Džomić iz pozadine upravlja teroristima DF-a ?", a nakon toga i sledeće: "biće suzavci iz tzv. srama?" (Oba puta, reklo bi se upitno sudeći po onome kako je napisano).

foto: Printscreen

Nazivajući Srbiju "smrbija" u istoj grupi predviđaju da bi "mogla biti potučena gore nego 1999.". Pišu članovi grupe i da bi im od pomoći bile u određenim okolnostima kakvih se plaše, sve države iz okruženja koje su članice NATO-a (Albanija, Hrvatska, Italija, Slovenija...) "a sumnjam da nebi i Kosovo bilo u odbrani CG od srbofašizma" - piše jedan od članova viber grupe.

Takođe jedan od članova grupe izražava žal i "što je Tuđman zaustavio HV da ne pregaze Banja Luku". "Treba si ih puštiti i Banjaluku zauzeti, Jer je HV bila došla do Banjaluke. Trebalo je Srbe poraziti do korena" - stoji, ne baš najpismenije sročeno, pored ostalog, u zatvorenoj viber grupi "Krsto Zrnov Popović".

foto: Printscreen

Kakva je ovo uvertira, i postoji li scenario za fizički obračun sledbenika ustaške ideologije u Crnoj Gori sa Srpskom pravoslavnom crkvom, kako se to poslednjih dana može videti na pojedinim društvenim mrežama ? Odgovor na ovo pitanje najpouzdanije bi trebale da znaju državne bezbednosne službe od kojih se očekuje da budu na visini zadatka u, reklo bi se, najdelikatnijem trenutku novije crnogorske istorije.

Na društvenim mrežama kruže i informacije da bi tzv. "Komite" na Badnji dan mogle pokušati da zauzmu Mitropoliju crnogorsko-primorsku na Cetinju.

Podsetimo, pre nekoliko dana, Đorđe Mićunović (27), sin kontroverznog crnogorskog biznismena Brana Mićunovića, pozvao je narod da dođe na "Komitski marš, 6. januara na Cetinju".

On je poziv objavio na svom Instagram nalogu, i pozvao Crnogorce da daju podršku „svom narodu, državi i crkvi“.

"Oteli su nam državu 1918, pa 100 godina kasnije pokušavaju opet. Tada smo im dozvolili da nam uzmu državu, državnost i crkvu, sad ne smemo. Šestog januara svi na Cetinje, to nam je dužnost pogotovo vama Cetinjani, izađite na ulicu i dajte podršku svom narodu, svojoj državi i svojoj crkvi" - napisao je Mićunović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Barskiportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.