LUKA RAKONJAC IMA SARKOM KOSTIJU, OPERISALI SU MU KOSTI GLAVE I OČI! Za novu terapiju mu sad FALI 5.000 EVRA
Ilustracija, Foto: Printscreen/Facebook

akcija

LUKA RAKONJAC IMA SARKOM KOSTIJU, OPERISALI SU MU KOSTI GLAVE I OČI! Za novu terapiju mu sad FALI 5.000 EVRA

Ove godine su mu ponovo otkrivene metastaze na oku i glavi, tako da su izvršene dve operacije 11 i 22 novembra 2019. godine na kostima glave i oka

Objavljeno: 03.01.2020. 13:15h
  • 581

Luka Rakonjac, nekadašnji učenik OŠ „Vladislav Petković Dis“ iz Zablaća, a sada učenik Tehničke škole u Čačku, ponovo bije bitku sa opakom bolešću. Njegova i borba njegove porodice traje od avgusta 2017. godine kada mu je dijagnostifikovan sarkom kostiju. Usledila je operacija, u decembru 2017, hemioterapije i zračenja sa kojima se Luka hrabro nosio.

U decembru 2018. Luka je morao na još jednu operaciju, ovoga puta na glavi, a onda i na ponovnu hemioterapiju i zračenja. Nažalost, ove godine su mu ponovo otkrivene metastaze na oku i glavi, tako da su izvršene dve operacije 11 i 22 novembra 2019. godine na kostima glave i oka. Širenje sarkoma nije zaustavljeno nažalost širi se na kosti. Luka je trenutno na institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu gde prima hemioterapiju.

Nakon svih nabrojanih intervencija i jake terapije koju prima, Luka je veoma iscrpljen i njegovo opšte zdravstveno stanje je veoma ozbiljno. Pošto terapija koju je dosada primao nije dala željeni efekat, a Lukino stanje je sve teže, doktori predlažu da mu se uključi i imunoterapija, koja se određuje i prima u inostranstvu. Kao najpovoljnija opcija odabrana je Klinika za imunologiju u Moskvi, kod dr Viktora Aleksandroviča Borisova. Nažalost, najveći problem je kako prikupiti sredstva, pošto put, pregled, prve analize i boravak u Moskvi košta oko 5 000 evra, a Luka bi već u januaru trebalo da bude primljen na kliniku jer je situacija veoma hitna.

Učenici i nastavnici OŠ „Vladislav Petković Dis“ iz Zablaća i Tehničke škole iz Čačka organizuju još jednu humanitarnu prodaju predmeta, čestitki, kao i peciva iz đačke kuhinje.

Humanitarna prodaja održaće se 8, 9. i 10. januara 2020. godine, na platou ispred Doma kulture u Čačku, ispred prostorija Kancelarije za mlade grada Čačka.

Svi koji žele da se priključe akciji novac mogu da uplate na dinarski račun kod Komercijalne banke broj 205-9011007298107-75, devizni račun u istoj banci RS35205903102723491251, ili da simboličan poklon povodom novogodišnjih i božićnih praznika pronađu na humanitarnoj prodaji na štandu ispred Doma kulture.

Bonus video:

(Espreso.rs/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media