TOKOM PRAZNIKA JE U SRBIJI ZAUSTAVLJENO 400 PIJANIH VOZAČA! Pijani kao čepovi MORALI SU NA TREŽNJENJE
25 vozača bilo je u stanju potpune alkoholisanosti, Foto: Dragan Kadić

zastrašujući podaci

TOKOM PRAZNIKA JE U SRBIJI ZAUSTAVLJENO 400 PIJANIH VOZAČA! Pijani kao čepovi MORALI SU NA TREŽNJENJE

Tokom 2019. je 27 biciklista više stradalo nego 2018. godine

Objavljeno:

Tokom poslednjeg dana prethodne godine i prva dva dana ove godine ukupno je otkriveno 400 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, a njih 25 je bilo u stanju potpune alkoholisanosti, što znači preko dva promila alkohola, izjavio je Vladimir Vida iz Uprave saobraćajne policije.

On je za RTS rekao da je najviše zabeleženo 3,19 promila u Požarevcu, a vozač je čim se otreznio odveden kod sudije i izrečena mu je kazna zatvora od 45 dana.

Pored toga, otkrivena su i dva vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci – u Kragujevcu i Somboru.

Vida je naveo da tokom novogodišnje noći nije bilo incidenata niti težih saobraćajnih nezgoda.

"Tome je svakako doprinela i saobraćajna policija koja je pojačano kontrolisala saobraćaj, pre svega je akcenat bio na otkrivanju prekršaja u upravljanju vozilom pod dejstvom alkohola", rekao je Vida.

Na pitanje koje prekršaje su vozači najčešće pravili, Vida kaže da su najčešći prekršaji prekoračenje brzine i nekorišćenje sigurnosnog pojasa i ističe da se saobraćajna policija usmera da otkriva upravo te prekršaje, jer oni najviše utiču na bezbednost saobraćaja.

Istakao je da preliminarni podaci pokazuju da je godina za nama statistički gledano po pitanju bezbednosti saobraćaja najbolja od kada se ova merenja vrše. "Imamo najmanji broj poginulih lica od kada se prati bezbednost saobraćaja u Srbiji", rekao je Vida i ukazao da je prošle godine bilo više stradalih pešaka i biciklista.

Tokom 2019. je 27 biciklista više stradalo nego 2018. godine, dodao je Vida.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.