POSLE POLA VEKA SRBIJA DOBIJA NOVU DEČIJU BOLNICU! Gradonačelnik BEOGRADA otkrio PLANOVE za TIRŠOVU 2
Izdvojio bih i kandidaturu našeg grada za "zelenu prestonicu Evrope, Foto: Printscreen Youtube

lepa vest

POSLE POLA VEKA SRBIJA DOBIJA NOVU DEČIJU BOLNICU! Gradonačelnik BEOGRADA otkrio PLANOVE za TIRŠOVU 2

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da će Tiršova 2 narednih decenija biti referentno mesto za lečenje najtežih dečijih pacijenata iz Srbije ali i regiona.

On je za Kurir dodao da je njegov cilj da sva deca u Srbiji budu zdrava i da je zato važno da nakon pedeset godina čekanja, dobijemo najsavremenije opremljenu bolnicu Tiršovu 2.

"Izrađuje se urbanistički projekat. Zaključkom Vlade Srbije određena je lokacija za Tiršovu 2 na kraju Deligradske ulice, prvi koraci ka izgradnji počinju na proleće 2020. i presudno je da se ove etape dobro urade. Ne mogu dovoljno naglasiti koliko je ovo značajan projekat. Pola veka se priča o neophodnosti nove dečje klinike i zbog toga veliku pažnju usmeravam ka tome", kazao je Radojičić.

Na pitanje po čemu će pamtiti godinu za nama, on kaže da će to biti po mnoštvu važnih aktivnosti i uspeha, počev od otvaranja zgrade Prihvatilišta za decu, napretka u projektu Tiršova 2, do značajnog unapređenja voznog parka GSP.

"Izdvojio bih i kandidaturu našeg grada za "zelenu prestonicu Evrope". Želimo da Beograd bude zdraviji grad, što ćemo postići između ostalog i njegovim ozelenjavanjem. Naš cilj je da svaki Beograđanin zasadi bar po jedno stablo, jer treba nam 2,5 miliona novih", rekao je gradonačelnik.

Kao posebno važnu investiciju u Beogradu on je izdvojio završetak rekonstrukcije Trga republike, navodeći da je to značajan projekat čija će se vrednost videti tek kada prođe vreme.

Govoreći o planovima za 2020., Radojičić je rekao da je najvažnije da u novoj godini nastavljamo s velikim investicionim projektima.

"Važno je da pre svega nastavljamo sa rekonstrukcijom ulica, sređivanjem fasada i obezbeđivanjem energetske efikasnosti, deponijom Vinča, a pojačavamo ulaganja i u ostalu komunalnu infrastrukturu", kazao je gradonačelnik Beograda.

BONUS VIDEO:

KAŽU DA JE ONA IMALA NAJS*KSEPILNIJI STAJLING ZA NOVU GODINU: Dejana snimala DEKOLTE, sve na njoj PUCA! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.