ČESTITKA NOVINARU IZ OPŠTINE GROCKA! Jovanović prvo dobio rešenje da plati POREZ ZA SPALJENU KUĆU
Foto: Profimedia

rešenje

ČESTITKA NOVINARU IZ OPŠTINE GROCKA! Jovanović prvo dobio rešenje da plati POREZ ZA SPALJENU KUĆU

Tvrdi da je od nadležnih iz opštine ranije dobio obećanje da će biti oslobođen plaćanja poreza za kuću

Objavljeno:

Novinar portala "Žig info" Milan Jovanović, kom je pre više od godinu dana zapaljena kuća, ponovo se, kaže, našao u nezavidnoj poziciji. Naime, iz opštine Grocka mu je stigla opomena da mora da plati porez od 13.000 dinara za spaljenu kuću, a iako su mu u opštini rekli da će taj problem rešiti, sve je ostalo samo na obećanju, prenosi N1.

Umesto pomoći za obnovu spaljene kuće, opština Grocka poslala je Milanu Jovanoviću, kako kaže, "novogodišnju čestitku". Pred kraj godine, na adresu mu je stigla koverta sa opomenom.

- Trinaest hiljada dinara da moram da platim porez na kuću koju su mi prethodno zapalili - navodi Jovanović.

Ukoliko se porez ne plati, navedeno je da će biti naplaćen prinudno, što bi u Jovanovićevom slučaju značilo oduzimanjem od penzije.

Tvrdi da je od nadležnih iz opštine ranije dobio obećanje da će biti oslobođen plaćanja poreza za kuću, u kojoj, otkako je spaljena, nije ni živelo.

Međutim, stvari su se, ipak, promenile.

- Nisu u mogućnosti, kažu, da me oslobode poreza, jer u poreskom sistemu ne postoji ni član, ni način da budem oslobođen plaćanja poreza. E, sad ja se pitam, šta bi bilo da je ta kuća bila srušena skroz do kraja? Znači opet bih morao da platim porez, van pameti - rekao je Jovanović za N1.

Ni posle više od godinu dana, kuća Milana Jovanovića nije skroz funkcionalna. Kaže da mnoge stvari još ne može da priušti, jer je u finansijskoj krizi zbog kredita, ali da je zahvaljujući donacijama fondacija, pomoći građana i novinara uspeo da se vrati na početak.

- Eto vratio sam se u svoju kuću, nije sve obnovljeno, imam jedan deo kuhinje, drugi nemam, terasa mi je skroz uništena, nemam sredstava da kupim, da okrečim, ovo što sam uradio, vrata na garaži, nemam , kao što vidite, sve to zjapi otovreno. Grad ništa nije dao, premijerka obećala da će pomoći to je samo ostalo na obećanjima - ističe Jovanović.

Dok se država ne uključi, pomažu, kaže, građani koji su se organizovali preko društvenih mreža.

- Ja se njima puno zahvaljujem na tome, već sam dobio od Poštanske štedionice da je do sada uplaćeno oko 7.000 dinara, da su građani uplatili da mi pomognu da taj porez plati, da slučajno opština Grocka ne propadne, jer pazite, nije mali novac 13.000 dinara - poručio novinar portala "Žig info" u razgovoru za N1.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.