U JANUARU I FEBRUARU STIŽE POVEĆANJE PLATA: Ovo je cifra koju MOŽETE OČEKIVATI OD NOVE GODINE!
Foto: Jelena Vučetić

POLITIKA

U JANUARU I FEBRUARU STIŽE POVEĆANJE PLATA: Ovo je cifra koju MOŽETE OČEKIVATI OD NOVE GODINE!

Govoreći o takozvanom "malom šengenu" Vučić je rekao da je uradjeno mnogo procena

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će prosečne plate u Srbiji do 2025. godine sigurno biti 900 evra ili više, jer očekuje da će Srbija imati privredni rast veći od pet ili šet odsto.

Gostujući na RTS-u Vučić je istakao da je po dolasku na vlast zatekao Srbiju na ivici propasti sa platama od 330 evra, a da je sada prosečna plata 510 evra, dok će se "pravo stanje" videti tek u januaru i februaru, kada će se videti da će plata "ići na 515 evra".

Vučić je ocenio da "i sada imamo veće plate nego jedna zemlja EU, tako da kada bi sada ušla u EU, Srbija ne bi bila najsiromašnija". Na konstataciju da je procena Svetske banke da bi pri rastu odsedam odsto Srbiji trebalo 10 godina da dodje do 900 evra, predsednik Srbije je rekao da je "Vlada konzervativno računala rast, i da to nije jedini faktor, jer će posle odlaska MMF-a udeo plata u BDP-u moći da bude i veći nego sada, a da se ne ugrozi finansijska stabilnost".

Govoreći o takozvanom "malom šengenu" Vučić je rekao da je uradjeno mnogo procena i da takav savez odgovara i Srbiji i zemljama regiona, kao i da se nada da će i Crna Gora i Bosna i Hercegovina biti deo saveza. On je komentarišući izgradnju puteva, rekao da se čini da se najmanje radi u Vojvodini, "ali da je to samo privid pošto se u tom delu Srbije gradi pruga Beograd - Subotica - Budimpešta" i da će insistirati na izgradnji brze pruge i do Niša.

"Svaki deo Srbije jednako volim, nema gde nisam bio, niko ne poznaje Srbiju kao ja ni jedan čovek ne postoji bilo kojim poslom da se bavi", rekao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.