OVAKO SADA IZGLEDA ČIČINA ŠKOLA! Kada su deca u Aranđelovcu videla ove prizore, nisu mogli da dođu SEBI! (FOTO)
Čičina škola, Foto: Promo

VELIKI PODUHVAT

OVAKO SADA IZGLEDA ČIČINA ŠKOLA! Kada su deca u Aranđelovcu videla ove prizore, nisu mogli da dođu SEBI! (FOTO)

Velika sredstva su uložena u rekonstrukciju objekata za decu

Objavljeno:

U Aranđelovcu je završena rekonstrukcija stare zgrade osnovne škole "Milan Ilić Čiča". Ova istorijska građevina, sagrađena 1885. godine, bila je potpuno ruinirana i ostavljena da propada.

foto: Promo

Ipak, zahvaljujući sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i nadlženom ministarstvu ovaj objekat je potpuno obnovljen. Rekonstruisana građevina ima četiri odeljenja za produženi boravak dece i dve prostorije za predškolsku ustanovu.

foto: Promo

U dvorištu škole urađeno je i najmodernije sportsko igralište, koje je ograđeno i presvučeno sa tartan podlogom, osvetljeno led rasvetom, a u sklopu terena su tribine i tereni za košarku i odbojku. Ukupna vrednost sanacije stare zgrade škole i sportskog terena je 90 miliona dinara.

Takođe, više od 23 miliona dinara uloženo je dogradnju postojećeg objekta Dečije ustanove "Duga" u Aranđelovcu.

foto: Promo

Na ovaj način stvoren je dodatni prostor, koji će moći da primi još 70-oro nove dece. Prostorije su potpuno opremljene, a sve je spremno za ulazak mališana u dograđeni deo vrtića "Duga". Čeka se izdavanje upotrebne dozvole i početak rada ovog objekta.

foto: Promo

Rekonstrukcijama i dogradnjom vrtića, opština Aranđelovac postala je jedna od retkih u Republici Srbiji koja ima rešen problem upisa dece u predškolske ustanove.

Na kraju, završena je i obnova sportske sale "Vaspitno - obrazovni centar". koju koriste osnovna i dve srednje škole u blizini, a takođe i veliki broj sportskih ekipa. Ova sala je prokišnjavala, parket je bio dotrajao, a svlačionice su bile neupotrebljive.

foto: Promo

Nekadašnji kultni sportski objekat bio je pred rušenjem. Velikom akcijom i razumevanjem Vlade Republike Srbije za potrebe grada ova sala doživela je renesansu. Ukupno je uloženo više od 400 hiljada evra i danas "Voc" izgleda lepše nego ikada.

Urađen je parket po svim modernim standardima, rekonstruisan krov, urađena izolacija i led rasveta, kompletno obnovljene svlačionice, a nedavno je uloženo dodatnih 3,5 miliona dinara za kupovinu sportske opreme. Hala je potpuno energetski efikasna i sada ima sve uslove za vrhunsko bavljenje sportom i rekreacijom dece i svih sugrađana.

foto: Promo

Tokom proteklih nekoliko godina veliki broj sportskih terena u Aranđelovcu je rekonstruisan. Nedavno je urađen sportski teren u Mesnoj zajednici Misača, neposredno pored osnovne škole u ovom mestu. Na mestu gde je sada uređen sportski teren, ograđen i osvetljen, nekada je bio korov.

Igralište je bilo potpuno ruinirano i zapušteno. Ipak, ulaganjem sredstava i planskim radom napravljen je funkcionalan prostor za rekreaciju omladine. Na ovaj način deca iz Misače dobila su značajno bolje uslove za bavljenje sportskim aktivnostima.

foto: Promo

Završeni su i radovi na maloj sali SRC "Šumadija". Postavljena je nova tarafleks podloga koja će značajno uticati na bolje uslove za sportske aktivnosti. Sala je takođe prekrečena, zamenjena su i očišćena stakla, u planu je postavljanje novog ozvučenja i razni drugi radovi. Uskoro započinje i zamena parketa u velikoj sali, a vrednost ovih radova je veća od 100 hiljada evra.

1 / 4 Foto: Promo

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran od strane Opštine Aranđelovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu ne izražavaju nužno stavove organa koji je dodelio sredstva.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.