ZA TO IMAJU DOBAR RAZLOG: Ovi gradovi u Srbiji ne žele da daju pare za novogodišnje proslave
Foto: Pixabay

nema sile da se otvore

ZA TO IMAJU DOBAR RAZLOG: Ovi gradovi u Srbiji ne žele da daju pare za novogodišnje proslave

Za svečani doček Nove godine na trgovima, gradovi i opštine izdvajaju po više miliona dinara. Pojedine lokalne samouprave ipak su odlučile da novac namenjen proslavi na otvorenom drugačije upotrebe. Umesto muzičkog programa ili vatrometa, u Vranju, Vršcu, Novom Pazaru, Šapcu pomažu deci

Objavljeno:

U centru Vranja ni ove novogodišnje noći neće zapevati ni velika, a ni mala muzička zvezda. Umesto da novac iz opštinske kase potroše na nekoliko sati javne zabave, Vranjanci su četvrtu godinu zaredom odlučili da pomognu sugrađanima koji su u teškoj zdravstvenoj situaciji. Tako će oni 1. januar dočekati sa pola miliona dinara izdvojenih na poseban račun.

- Uvek se jave ti ljudi, na neki način dođu da se zahvale. Ima puno dece kojima je upravo ovaj novac pomogao i na neki način sačuvao njihovo zdravlje - istakao je pomoćnik gradonačelnika Vranja za zdravstvenu zaštitu Aleksandar Stajić za RTS.

I Novopazarci, umesto za jednovečernji muzički program, novac usmeravaju u humanitarne svrhe.

- Pre svega za decu bez roditeljskog staranja, gde ćemo kupiti poklon paketiće i po jednom detetu uplatiti po 10 hiljada dinara - izjavio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Građani Vranja i Novog Pazara istakli su da podržavaju ideju ulaganja novca planiranog za doček u humanitarne svrhe jer, kako kažu, ipak su im preča deca.

Grad Vršac je šest miliona dinara izdvojio za paketiće za 3.500 dece do sedam godina. Organizovali su im druženje i slikanje s Deda Mrazom, kao i predstave.

- Kada smo donosili ovu odluku, imali smo u vidu koliko su nam važna deca, a i osmesi na njihovim licima kada dobiju paketiće su od neprocenjive vrednosti - rekla je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović

Sreća i zdravlje su najčešće želje koje upućujemo tokom praznika. Vrščani, Vranjanci i Novopazarci su otišli i korak dalje i pomogli da se mnogima želje i ostvare.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.