OVO JE VRTIĆ SA NAJČUDNIJIM IMENOM U SRBIJI! A objašnjenje je jednostavno! (FOTO)
Užice – Vrtić sa najneobičnijim nazivom u Srbiji nalazi se u užičkom naselju Pora, Foto: Google street view

nesvakidašnje

OVO JE VRTIĆ SA NAJČUDNIJIM IMENOM U SRBIJI! A objašnjenje je jednostavno! (FOTO)

Sledeće godine saradnja između Užica i Harbina očekuje se u oblastima kulture i sporta, ali i privrede

Objavljeno:

Užice Vrtić sa najneobičnijim nazivom u Srbiji nalazi se u užičkom naselju Pora. I dok brojni mališani s lakaćom izgovaraju da svokodevno idu u “Bambi”, “Radost” ili “Poletarac”, mali Užičani ipak moraju da prelome jezek i izgovore “Jihai Mama Vong”.

“Linda Vong je kineska preduzetnica koja je pomogla završetak radova sa 340 hiljada evra, bila je kod nas u poseti i decu su je prozvala Mama Vong pa smo odlučili u znak zahvalnosti da tako nazovemo i vrtić. Njegov kapacitet je 120 mesta, a zahvaljujući još jednoj donaciji naše velike kineske prijateljice završili smo i vrtić na Beloj zemlji gde može biti smešteno 60 dece i na taj način smo prepolovili broj nedostajućih kapaciteta”, izjavio je za RINU, Tihomir Petković, gradonačelnik Užica.

Međutim, ovo nije kraj dobrih dela koje je kineska preduzetnica učinila za grad na Đetinji. Linda Vong povezala je gradsko rukovodstvo sa kieskim kolegama iz Harbina, koji je najrazvijeniji grad na severositoku Kine i broji 11 miliona stanovnika.

“Naši kineski prijatelji donirali su 300 hiljada evra za opremanje Parka prijateljstva koji se nalazi pored vrtića na Pori, dodatnom opremom i mobilijarom, a sve u cilju dodatne sportske afirmacije najmlađih u ovom delu grada. Dobili smo košarkaški teren i mini teren za fudbal”, rekao je Petković.

Sledeće godine saradnja između Užica i Harbina očekuje se u oblastima kulture i sporta, ali i privrede.

“Nadam se da će naše prijateljstvo rezultirati dolaskom kineskih investitora u naš grad, ali da će naši privrednici moći da izvoze na istok”, zaključio je Petković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.