SUBOTICA DOBILA STATUS TURISTIČKOG MESTA PRVE KATEGORIJE: Rame uz rame sa Beogradom, Nišom, Zlatiborom,...
Foto: N.H.

biser od grada

SUBOTICA DOBILA STATUS TURISTIČKOG MESTA PRVE KATEGORIJE: Rame uz rame sa Beogradom, Nišom, Zlatiborom,...

Nadležni kažu, da će novi status grada na severu Bačke u turizmu, uticati pozitivno na dalja ulaganja u turističke komplekse Subotice

Objavljeno: 11:49h

SUBOTICA – Pored pet gradova u Srbiji, Subotica je šesta turistička destinacija koja je sada dobila status turističkog mesta prve kategorije. Do sada su takav status imali samo Beograd, Niš, Zlatibor, Vrnjačka Banja i Novi Sad.

Među najelitnije turističke destinacije, Subotica je uvrštena rešenjem Komisije Ministartsva za trgovinu, turizam i telekomunikacije, kojoj su zahtev za kategorisanje turističkog mesta uputili Gradska uprava Subotice i Turistička organizacija Grada.

Komisija nadležnog Ministarstva je na osnovu podataka o obimu prometa u turizmu, tokom poslednje tri godine procenila da Subotica poseduje kriterijume kvantiteta ili kvaliteta, u pogledu broja turista, stepena izgrađenosti komunalne, saobraćajne i turističke infrastrukture.

foto: N.H.

Subotica ima izgrađene brojne znamenitosti, koje su među najpoznatijima u Srbiji, secesijske objekte u centru Grada, gde je i Plava fontana, restaurirana Sinagoga među najpoznatijima u Evropi, Savremeni Muzej, brojne Galerije umetnosti, spomenike, katedrale, hotele, vinarije, šetališta, dok na Paliću turizam ima dugu tradiciju uz sportski i luksuzni hotelski turizam, veliki broj kulturnioh događaja, uz obalu jezera, stoletna stabla, ali i privatne vile i apartmane.

foto: N.H.

Nadležni kažu, da će novi status grada na severu Bačke u turizmu, uticati pozitivno na dalja ulaganja u turističke komplekse Subotice i banjski turizam Palića, koji su u planu i one čija gradnja je u toku i doprineti boljem plasiranju na turističkoj mapi Regije.

Skupština Subotice je, inače, na sednici pre dva dana usvojila Plan detaljne regulacije za deo Banje Palić, koja je planirana između palićkog jezera i novosadskog puta na Paliću, a njime je omogućen i banjski i etno turizam, a kako se tvrdi i stanove rezidencijalnog tipa.

BONUS VIDEO:

SPEKTAKL U DUDOVOJ ŠUMI: Subotica videla najveću MMA manifestaciju u Srbiji (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Kurir.rs/N.H. foto N.H.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.