NAJPOTRESNIJA PRIČA U SRBIJI: Stefan (23) je bio MLADIĆ ZA PONOS, a onda ga je nešto ZABOLELO ISPOD REBRA!
Stefan vodi bitku svog života, Foto: Printscreen/facebook

borba

NAJPOTRESNIJA PRIČA U SRBIJI: Stefan (23) je bio MLADIĆ ZA PONOS, a onda ga je nešto ZABOLELO ISPOD REBRA!

Mladić iz Inđije od marta ove godine vodi bitku svog života – nemilosrdnu, tešku, opaku borbu

Objavljeno:

“Stefan je bio odličan učenik, student, sad je našao posao u dobroj firmi – ambiciozan mladić, sa velikim ciljevima u budućnosti. Nedostajalo je samo da se oženi, dobije dete i da živi život iz snova. A onda se razboleo“, ovako o svom prijatelju i njegovoj teškoj sudbini započinje priču Anđela Bolta. On je danas u Cirihu, a da bi se vratio putu koji je zaslužio potrebni smo mi.

Mladić iz Inđije od marta ove godine vodi bitku svog života – nemilosrdnu, tešku, opaku borbu.

Njegov neprijatelj u ringu je vrlo nepredvidiv i zove se rak, a još je prevrtljiviji jer je rak koji se desi jednom u milion – malopoznati tumor na plućnoj maramici . Stefan je bio taj jedan i sada mora da se uhvati u koštac sa njim i izađe kao pobednik – kako su svi navikli od njega.

– Dugo je trpeo bolove ispod levog rebra. Odlazio je i kod lekara, oni su ga vraćali govoreći da mu nije ništa. Onda je otišao sa majkom na more i doživeo nesnosne bolove. Kada je majka videla koliko ga to boli, oboje su odlučili da nešto pothitno mora da se preduzme – navodi Anđela i objašnjava da su se potom zaputili na VMA gde je konstatovano da je u pitanju tumor i da mora što pre na operaciju.

foto: Printscreen/facebook

Međutim, nakon što su ga otvorili, shvatili su da operaciju nije moguće ovde uraditi, pa su mu samo izvadili tkivo kako bi uradili biopsiju koja je potvrdila da je reč o izuzetno retkom tumoru plućne maramice, a operacija je bila moguća samo u Cirihu. Sa operacijom su stigli i troškovi koje Stefan i njegova majka ne mogu da iznesu.

– Uz pomoć prijatelja, porodice i dobrih ljudi, Stefan je skupio 50.000 evra koliko je bilo potrebno za depozit kako bi otišao u Cirih na operaciju. Ona je izvršena Svetog Nikolu. Nakon operacije utvrđeno je da je situacija komplikovanija nego sto je izgledalo i da ce Stefanu biti potrebna hemioterapija. Od kada je saznao da je bolestan on je izgubio i 10 kilograma.

Koliko će ga hemioterapije koštati, ali i boravak u bolnici kao i dopuna za operaciju koštati, još uvek nije poznato, ali u pitanju je velika suma. Zato mu je otvoren i broj na fondaciji Budi Human na kojoj se nalaze i brojevi žiro računa i telefona kako možete pomoći.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.