NIKLA JELKA OD OTPADA U BEOGRADU: Možda jeste RUŽNA, ali šalje veoma BITNU PORUKU SVIMA
Pozivamo građane da i oni „ukrase” jelku predmetima koje na Levoj obali mogu naći u bilo kom pravcu da pogledaju, Foto: Zelena stranka

akcija

NIKLA JELKA OD OTPADA U BEOGRADU: Možda jeste RUŽNA, ali šalje veoma BITNU PORUKU SVIMA

Svi „ukrasi” nađeni su u neposrednoj blizini, na autobuskoj stanici, koja kao da nikada nije ni čišćena

Objavljeno:

Zelena stranka, uz podršku udruženja EKO-Pančevački rit i Bela Čaplja 1165, postavila je danas u Beogradu, na Levoj obali, jelku koja predstavlja ogledalo naše životne sredine.

Cilj ove akcije je da se skrene pažnja građana, ali i donosilaca odluka, na katostrofalno stanje životne sredine svuda oko nas.

Ovakva novogodišnja jelka predstavlja sintezu svih problema sa kojima se suočava naša životna sredina. Gume od kojih je sačinjena jelka su samo jedna od stvari pronađenih u ekstremno zagađenoj vodi u kanalima Leve obale. Kanali čija je ukupna dužina 900km prepuni su svega onoga što nikada ne bi trebalo da se nađe u našoj vodi.

foto: Zelena stranka

Da bismo ukrasili ovu jelku nismo morali da idemo daleko. Svi „ukrasi” nađeni su u neposrednoj blizini, na autobuskoj stanici, koja kao da nikada nije ni čišćena. Pored problema deponovanja otpada koji se odlaže gde mu nije mesto, tu je i zagađenje vazduha, koje je najprimetnije u zimskom periodu, prvenstveno zbog postojanja velikog broja individualnih ložišta, kao i nesavesnih građana koji pale otpad, gume i kablove zarad izvlačenja sekundarnih sirovina.“ – istakao je potpredsednik Zelene stranke, Aleksandar Božić.

Pozivamo građane da i oni „ukrase” jelku predmetima koje na Levoj obali mogu naći u bilo kom pravcu da pogledaju. Napominjeno da kada jelka bude rasklopljena, svi predmeti od kojih je sačinjena biće reciklirani.“ – naglasio je predsednik opštinskih odbora Zelene stranke Palilula, Aleksandar Božinović.

BONUS VIDEO:

NAJEŽIĆETE SE KADA IH ČUJETE! Čopor belih vukova u divljini zavija uglas (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.