VOĐI 1 OD 5 MILIONA SVI SE RUGAJU, A ON ČOVEK BIO U PRAVU: Ovaj klip je podelio društvene mreže! (VIDEO)
Srđan Marković se ipak nije nalupetao, kako su želeli da predstave, Foto: Printscreen Twitter

FAJT

VOĐI 1 OD 5 MILIONA SVI SE RUGAJU, A ON ČOVEK BIO U PRAVU: Ovaj klip je podelio društvene mreže! (VIDEO)

"Ono kad te devojka nahvata da se dopisuješ sa nekom drugom", napisao je na tviteru Aleksandar Buhanac, jedan od vođa pokreta "Levijatan"

Objavljeno:

Srđan Marković, jedan od organizatora protesta "1 od 5 miliona", postao je predmet ruganja na društvenim mrežama, pošto se pojavio klip sa njegovom izjavom o Vinčanskom pismu.

"Ono kad te devojka nahvata da se dopisuješ sa nekom drugom", napisao je na tviteru Aleksandar Buhanac, jedan od vođa pokreta "Levijatan":

Ipak, Buhanac, kao ni oni koji su potom uzeli učešće u pljuvanju Markovića, ipak nisu imali pravo.

Naime, Marković je rekao ovo:

- Vinčansko pismo nije zvanično pismo, niti može da bude pismo. Postoje određeni znakovi, ali nisu slogovi, i sve to. Svako ko priča da postoji Vinčansko pismo u suštini ne poznaje stanje stvari, možda bi želeo da postoji Vinčansko pismo, kao što bismo svi mi želeli da postoji, ali nažalost nije tako. To su određeni znakovi, na određenim posudama i mestima... Neko je označavao, nemam pojma, hranu te i te vrste. Konkretno, to nije pismo, ne može ni biti pismo...

Dakle, Marković nije rekao bilo šta što bi dalo opravdanje nekom da mu se podsmeva. Štaviše, on je, doduše na malo nemušt način, ponovio ono što se smatra zvaničnim stavom nauke kad je reč o Vinčanskom pismu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.