SVEČANA SEDNICA POVODOM DANA GRADA ČAČKA: Uručena i najviša priznanja!
Povodom dana grada Čačka održana je svečana sednica, Foto: Grad Čačak

navršeno 611 godina

SVEČANA SEDNICA POVODOM DANA GRADA ČAČKA: Uručena i najviša priznanja!

Laureati i dobitnici su Osnovna škola "Tatomir Anđelić" iz Mrčajevaca, Centar za socijalni rad grada Čačka i književnik Milutin Mićo Milovanović

Objavljeno:

Grad Čačak pre tačno 611 godina 18. decembra pomenut je u Dubrovačkom arhivu baš pod tim imenom.

Ovim povodom u prepunoj sali Doma kulture održana je Svečana sednica Skupštine grada. Odlukom komisije grada uručena su najviša priznanja Decembarska nagrada Čačka.

foto: Grad Čačak

Laureati i dobitnici su Osnovna škola "Tatomir Anđelić" iz Mrčajevaca, Centar za socijalni rad grada Čačka i književnik Milutin Mićo Milovanović.

Svečanoj sednici su pored odbornika Skupštine grada i lokalnog rukovodstva, prisustovali predstavnici crkve, društveno-političkog života grada i okruga, predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

foto: Grad Čačak

Svečanoj sednici prisustvovao je i ambasador Evropske Unije i šefa misije evropske delegacije u Srbiji Sem Fabricij, kome je odlukom gradonačelnika uručena zahvalnica za saradnju i ulaganje u grad Čačak.

Takođe, svečanosti su prisustvovali i ataše za kulturu i drugi sekretar Ruske ambasade, predstavnici bratskih gradova iz Češke, Valaški Meziriči i Slovačke Brezno, kao i mnogobrojni predstavnici lokalnih samouprava iz Moravičkog, Zlatiborskog i Raškog okruga.

foto: Grad Čačak

- Čačak je srećan i uređen grad, ali želimo i dalje da se razvijamo na dobrobit naših građana izjavio je ovim povodom gradonačelnik Milun Todorović na svečanoj sednici povodom Dana grada i dodao kako žele nove vrtiće, škole, fakultete, bulevare, saobraćajnice na seoskom i gradskom području, te razvijoj grada.

On je istakao da će Čačak za nekoliko godina biti treće saobraćajno čvorište u Srbiji, posle Beograda i Niša.

foto: Grad Čačak

– Juče smo imali let iz Lađevaca, danas se otvara deonica auto-puta od Surčina do Obrenovca i sada ćemo od Čačak do Beograda stizati za 55 minuta. Želimo da budemo odgovorni, vredni, da radimo u interesu za pokoljenja koja dolaze – naveo je Todorović.

Todorović je rekao da smo miroljubivi i otvoreni za saradnju sa svima, Evropskom unijom, Rusijom, Kinom i drugim zemljama.

– To ne bismo mogli da nije velike odgovornosti predsednika Republike i Vlade Srbije – rekao je on.

Todorović se zahvalio stranim kompanijama na dosadašnje ulaganju u Čačak, ali i domaćim koji su “naša žila kucavica”, dodajući da je najvažnije otvarati nova radna mesta.

foto: Grad Čačak

Predsednik Skupštine grada Igor Trifunović, istakao da Čačak već 611 godina ponosno nosi ovo ime.

– Čačani su vredni marljivi ljudi, a generacije su od malog naselja uspele da izgrade savremeni grad na raskršću puteva. Naš grad postao je kvalitetno i prijatno mesto za život – rekao je on.

Prema njegovim rečima, ovaj Dan grada protiče u znaku novoizgrađene infrastrukture.

– Svoju budućnost gradimo, a naša stvarnost su aerodrom Morava, auto-put Miloš Veliki, bulevar vojvode Radomira Putnika. Budućnost vidimo i u novim industrijskim zonama, radnim mestima – naveo je Trifunović.

Na svečanoj sednici šefu Delegacije Evropske unije u Srbiji Semu Fabriciu, Todorović je uručio zahvalnicu.

– Srbija je na putu da postane član Evropske unije (EU), a mi smo (EU) prvi trgovinski partner, investitor i donator. Uveliko radimo za bolju budućnost Srbiju – poručio je Fabrici, koji je na kraju govora prisutne pozdravio na italijanskom.

Decembarska nagrada grada Čačka, kao najviše priznanje grada, ove godine je dodeljena Osnovnoj školi “Tatomir Anđelić” iz Mrčajevaca, Centru za socijalni rad i književniku Milutinu Mići Milovanoviću.

Obraćajući se prisutnima, jedan od dobitnika nagrade Milovanović, istakao je da Čačak ima dušu i veliko srce, da svakog prima raširenih ruku i da nikog ne ostavlja bez nade.

foto: Grad Čačak

Svečanost je uveličana nastupom Narodnog orkestar pod upravom Vlade Panovića koji su ispraćeni gromoglasnim aplauzom u prepinoj sali Doma kulture.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran od strane Grada Čačka. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Grad Čačak)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.