MAMA, NE SEKIRAJ SE, NISAM GA NI PIPNUO! Jovan je umešan u ubistvo Nikole u Bratislavi
Foto: Facebook

IZRUČEN JE SLOVAČKOJ

MAMA, NE SEKIRAJ SE, NISAM GA NI PIPNUO! Jovan je umešan u ubistvo Nikole u Bratislavi

Porodica Jovana M. otputovala je pre dva dana u Bratislavu

Objavljeno: 09:57h

Mađarske vlasti izručile su Slovačkoj Slavka Đ. (21) i Jovana M. (26) iz Aleksinca, osumnjičene da su umešani u ubistvo Nikole Kosanića (22) iz Sopota, 8. decembra u centru Bratislave - saopštila je u sredu slovačka policija.

Oni su uhapšeni 11. decembra na auto-putu M1, dok su išli prema Budimpešti. Mađarskim policajcima na njih su ukazale kolege, kad su ovi prešli granicu sa Slovačkom. Pratili su ih do prvog odmorišta, a zatim zaustavili, utvrdili njihov identitet i sproveli u pritvor u Đeru. Nalog za hapšenje izdao je Okružni sud u Bratislavi. Treći napadač, državljanin Severne Makedonije, uhapšen je u Slovačkoj, ubrzo nakon napada na Kosanića. Njima je, prema slovačkom zakonu, zaprećena kazna do deset godina zatvora.

Porodica Jovana M. otputovala je pre dva dana u Bratislavu. Njihova rođaka kaže da su roditelji potreseni zbog svega i da im se Jovan javio samo jednom otkako je uhapšen.

- Rekao je kratko: "Mama, nemoj da se sekiraš, ja ga nisam ni pipnuo. Zatekao sam se u pogrešno vreme na pogrešnom mestu". Poznajem ga odmalena, student, dobro dete, otišao je da radi i malo da zaradi, jer od sporta u Aleksincu ne može da se živi. Očajni smo svi jer nemamo nikakve informacije o njemu - rekla je njegova rođaka.

Jovan je u Slovačku otišao da radi 28. oktobra, prvo u Trnavu, odakle je otišao u Bratislavu. Prvi put je napustio svoju zemlju. Kako saznajemo, Nikolu su okrivljeni upoznali u Bratislavi, a šta se kobne večeri dogodilo, pokazaće istraga.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.