ČAČANI DOBILI MODERNU SAOBRAĆAJNICU U CENTRU GRADA: Ulica 10 zvaće se po velikom vojvodi! (FOTO) (Video)
Ulica 10 danas je puštena u saobraćaj, Foto: RINA

noviteti

ČAČANI DOBILI MODERNU SAOBRAĆAJNICU U CENTRU GRADA: Ulica 10 zvaće se po velikom vojvodi! (FOTO) (Video)

Ova ulica dugačka je 620 metara, proteže se od Medicine rada do autobuske stanice i ima četiri trake

Objavljeno:

Ulica 10, u centru Čačka, na čiju izgradnju se čekalo duže od 30 godina danas je puštena u saobraćaj.

1 / 2 Foto: RINA

- Ovo je izuzetno bitan dan za sve naše građane. Otvaranjem ove saobraćajnice biće rasterećeno gradsko jezgro i smanjene gužve u saobraćaju, ali i olakšan pristup teretnim vzilima koja gravitiraju ka privrednim i trgovinskim centrima u tom delu grada - izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

foto: RINA

Ulica 10 dugačka je 620 metara, proteže se od Medicine rada do autobuske stanice, ima četiri trake i u njenu izgradnju uloženo je 2,5 miliona evra.

Milun Todorović, gradonačelnik Čačka
Milun Todorović, gradonačelnik Čačka foto: RINA

- Projekat su zajednički finansirali grad Čačak i Vlada RS, a radove su izvodili “Putevi Čačak". Svi koji su učestvovali u izgradnji ove ulice su podjednako zaslužni što će građanima na ovaj način biti olakšan saobraćaj kroz cenatar grada - naglasio je Todorović.

Planirano je da na sledećoj sednici Skupštine grada, odbornici izglasaju odluku da Ulica 10 dobije naziv po vojvodi Radomiru Putniku.

1 / 2 Foto: RINA
Bajkeri su se prvi provozali ovim putem
Bajkeri su se prvi provozali ovim putem foto: RINA

Velika ulaganja i infrastrukturni radovi obeležili su 2018. godinu u gradu na Moravi. Na Svečanoj sednici koja je upriličena povodom dana grada, sumirani su svi rezultati koje je gradsko rukovodstvo ostvarilo tokom ove godine.

foto: RINA

- Čačak je sada mesto u kom mladi rado ostaju, ali i u koji se rado vraćaju i to novimmodernim saobraćajnicama koje su izgrađene. One su nam dovele i veliki broj stranih investitora koji su spremni da ulažu, ali ne smemo zaboraviti ni domaće privrednike koji su glavni pokretač lokalanog razvoja. Mi ovde nećemo stati, nastavićemo dalje da unapređujemo Čačak i da svakim danom stvaramo još bolje uslove za život svih naših građana - izjavio je gradonačelnik Čačka, Milun Todorović na Svečanoj sednici grada.

Predsednik Skupštine grada, Igor Trifunović, istakao je da su pred gradskim rukovodstvom novi izazovi.

foto: RINA

- Ponosni smo na šest vekova trajanja, značajnu istoriju i bogatu tradiciju. Od malog naselja, Čačak je postao savremeni grad na raskršću modernih saobraćajnica. Mi u budućnost ulažemo, tako da su naša stvarnost danas i Aerodrom Morava u Lađevcima, i autoput Miloš Veliki. Izgrađana infrastruktura dokaz je uspešnog zajedničkog rada Vlade RS i grada Čačka. Budućnost vidimo u novim idustrijskim zonama i novim radnim mestima - rekao je Trifunović.

Na svečanoj sednici Skupštine grada prisustvovali su predstavnici Srpske pravoslavne crkve, diplomatskog kora, brojni privrednici, političari ali i nj.e Sem Fabrici.

foto: RINA

Po tradiciji uručene su i decembarkse nagrade najboljima, a ovogodišnji dobitnici su OŠ “Tatomir Anđelić” iz Mrčajevaca, Centar za socijalni rad i književnik Milutinu Miću Milovanoviću.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran od strane Grada Čačka. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.