SESTRI NEMANJE BJELICE UKRADENA SESTRA NA ROĐENJU! Potresna Majina priča ostaviće sve bez reči (FOTO)
Maja Bjelica, Foto: Privatna arhiva, Dado Đilas

AFERA NESTALE BEBE

SESTRI NEMANJE BJELICE UKRADENA SESTRA NA ROĐENJU! Potresna Majina priča ostaviće sve bez reči (FOTO)

Maju su, kako kaže, viđali na mestima na kojima nikad nije bila...onda je počela da istražuje

Objavljeno:
Suzana Trajković

- Mama je stalno govorila da je njena Biljana živa, jer je po rođenu zaplakala i dobila je odličnu ocenu. Zatim je govorila da su je uspavali. Kasnije su joj rekli da je umrla. Jedan novinar je proverio dokumentaciju i konstatovali su da je moja sestra živa.

Ovako za Espreso svoju priču počinje Maja Bjelica, žena koja sumnja da je njena sestra ukradena po rođenju.

foto: Privatna arhiva

Poslala nam je svoje fotografije i rekla da je vrlo verovatno da su ona i sestra mnogo liče, jer joj se često događalo da joj ljudi govore da su je videli na mestima na kojima nikada nije bila.

Inače, Maja je sestra od strica Isidore Bjelice.

foto: Privatna arhiva

- I Nemanja Bjelica mi je rod, i to bliži, jer su nam dede bile rođena braća. Isidora mi je malo dalji rod, ali smo od njenog dolaska u Beograd bile nerazdvojne - objašnjava Maja, a potom počinje da govori o roditeljima, i drami koja je potresla njenu porodicu.

foto: Privatna arhiva

Ime moje majke je Vida Bjelica (rođena Doljak), a otac mi je dr Milorad Bjelica (doktor stomatologije).

- Mama je inače igrala rukomet u RK RADNIČKI iz Beograda ali i za PARTIZAN dok je postojao ženski rukometni klub i za reprezentaciju Jugoslavije, a kažu da je bila jedna od najlepših žena Jugoslavije 60-tih godina.

foto: Privatna arhiva

- Sestra je rođena 18.12 1965. godine u Beogradu u GAK Narodni front. Majka Vida Bjelica (rođena Doljak), a otac dr Milorad Bjelica (doktor stomatologije) tada su dobili prvo dete.

Majini roditelji venčali su se 27.06 1962 .godine.

- Prvo dete je mama rodila 18.12. 1965. godine živo. Dete je bilo živo, zdravo zaplakalo je i dobilo odličnu ocenu. Potom su mami dali sedativ i ona je zaspala. Kada se ujutru probudila rekli su joj da je mrtvo rođeno.

- Tata kao mladi doktor verovao je kolegama koji su ga ubeđivali da mama ima postporođajni stres i umišlja da je dete zaplakalo. Mama je tada znala da su dete prodali jer niti je bila pod stresom niti je bila u depresiji.

Kako objašnjava naša sagovornica, mama je bila borbena žena, a ni brat ni Maja nisu joj verovali ono što je govorila, čak i kad su odrasli. Inače, brat i Maja rođeni su GAK Višegradska.

- Brat i ja smo mislili smo da je nemoguće da neko ukrade dete. Mama je stalno ponavljala da je njena Biljana živa.

- Nisam verovala sve do 2002. godine kada ulazim u radnju za prodaju proizvod od plastike i kada mi se žena zahvaljuje što sam je odvezla kolima i to chevrolet aveom, crvenim. Tada sam vozila Yuga, 65.

Kada sam joj rekla da je pobrkala nešto, žena mi kaže da odlično pamti likove i da ja imam sina od 10 godina. Rekoh joj da nemam sina, već imam ćerku staru dve godine.Tada se ona zgranula i izvinila se.

- Posle nekoliko meseci zove me dobra drugarica Milka i ljuti se na mene što joj se nisam javila kada sam prošla pored nje,u kolima. Opet je pomenula crveni chevrolet aveo, u ulici Narodnog fronta. Kaže da mi je mahala. Rekla sam joj da ne vozim taj auto, niti sam bila tada u toj ulici. Ona je bila u šoku.

Proodična fotografija porodice Bjelica
Proodična fotografija porodice Bjelicafoto: Privatna arhiva

Slučajnosti su se nizale, a Maja je odlučila da pokuša da sazna istinu. Počela je da veruje u majčine reči, i posumnjala je da je njena sestra zaista ukradena.

- Majka je umrla 2010. godine i ta dva događaja sam, tada, ispričala mojim dobrim prijateljima koji su novinari. Jedan od njih mi je rekao da može preko neke žene da proveri da li mi je sestra živa i ja sam prihvatila. Posle nekoliko meseci mi je javio da je živa i da vidim sa bratom da li hoću da se priključim tom Udruženju.Tada sam od sreće plakala. Moj brat je mislio da zbog toga što mama nije živa ništa ne pokrećemo. Ali ja i dan danas nemam mira dok je ne nađem - kaže Maja i za kraj dodaje:

Maja Bjelica sa bratom
Maja Bjelica sa bratomfoto: Privatna arhiva

- Mene samo zanima da nađem sestru. Ne zanima me ikoga da tužim. DNK bi potvrdila da smo sestre ako Bog da da je nađem - zaključuje Maja.

foto: Privatna arhiva

Inače, Maja Bjelica je 02.12.2019. godine dobila nagradu za najuspešniju ženu XXI veka.

foto: Privatna arhiva

Šta vi mislite o ovome? Pišite nam u komentarima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.