VOZAČI CIRKAJU, AL' BICIKLISTI  LOČU SAMO TAKO! Akcija SRPSKE policije prošlog vikenda otkrila NEVEROVATNU STVAR!
Foto: Sonja Spasić

akcija!

VOZAČI CIRKAJU, AL' BICIKLISTI LOČU SAMO TAKO! Akcija SRPSKE policije prošlog vikenda otkrila NEVEROVATNU STVAR!

Samo u toku prošla tri meseca poginulo je dvoje biciklista, dok je desetak povređeno zato što su vozili bez svetala I vozači automobila nisu mogli na vreme da ih uoče

Objavljeno:

U akciji pripadnika policije PU Sremska Mitrovica proteklog vikenda na teritoriji grada pronađeno je čak 105 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih su većinu činili biciklisti!

- Za dvadesetoro vozača određeno je zadržavanje do 12 sati, jer su upravljali vozilom sa više od 1,2 promila alkohola, od čega su desetorica bili biciklisti - navodi Vladimir Roljić, načelnik Odelenja saobraćajne policije PU Sremska Mitrovica.

Samo u toku prošla tri meseca poginulo je dvoje biciklista, dok je desetak povređeno zato što su vozili bez svetala I vozači automobila nisu mogli na vreme da ih uoče.

Grad Sremska Mitrovica, Savet za bezbednost saobraćaja I mitrovačka policija organizovali su preventivnu kampanju sa ciljem da se podigne svest vozača bicikala, tako što će se podeliti 1.000 kompleta svetala.

- U toku narednog perioda naši volonteri deliće ove komplete sa flajerima po mesnim zajednicama, osnovnim i srednjim školama, u blizini gradske pijace i tržnih centara. Takođe, u cilju poboljšanja bezbednosti biciklista radićemo na povećanju broja biciklističkih staza, kao i na postavljanju kamera za detekciju prekršaja duž Bulevara Konstantina Velikog, ključne saobraćajnice u gradu - najavljuje Miroslav Jokić, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Sremska Mitrovica.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.