VREDNE KNJIGE ZA POKRETAČE U OSNOVNIM ŠKOLAMA
Beograd, 17.12.2019. godine – Nastavljajući tradiciju novogodišnjeg darivanja, kompanija Telekom Srbija, Foto: Promo

donacija

VREDNE KNJIGE ZA POKRETAČE U OSNOVNIM ŠKOLAMA


Donacija knjiga realizuje se pod okriljem krovnog programa „Pokrećemo pokretače“ koji u fokusu ima unapređenje znanja

Objavljeno:

Beograd, 17.12.2019. godine – Nastavljajući tradiciju novogodišnjeg darivanja, kompanija Telekom Srbija već petu godinu obogaćuje fondove školskih biblioteka širom Srbije donacijama u knjigama. Akcija poklanjanja knjiga prvi put je realizovana 2015. godine za škole nastradale u poplavama, a od tada je zahvaljujući Telekomu Srbija skoro 50 osnovnih škola dobilo više od 10.000 knjiga. Pred kraj ove godine 2500 izdanja domaćih i stranih autora, prilagođenih uzrastu učenika, obradovalo je đake iz 10 osnovnih škola.

Donacija knjiga realizuje se pod okriljem krovnog programa „Pokrećemo pokretače“ koji u fokusu ima unapređenje znanja, ulaganje u mlade talente i podršku tehnološkom preduzetništvu, a čiji je dodatni značaj i u tome da se, uporedo sa napretkom novih digitalnih tehnologija i sadržaja, podstakne i očuva navika čitanja, počev od najmlađih generacija.

foto: Promo

Program „Pokrećemo pokretače“ obuhvata i pojedinačne projekte „Stvaramo znanje“, „mts app konkurs“, i „mts startap ubrzanje“, u kojima se ogleda posvećenost kompanije unapređenju razvoja mladih, kroz opremanje računarskih kabineta u osnovnim školama, omogućavanje talentovanim srednjoškolcima da rade na razvoju aplikacija za mobilne uređaje i podršku domaćih startapova u razvoju tehnoloških inovacija.

Od svog osnivanja, kompanija Telekom Srbija usklađuje svoje društveno odgovorne aktivnosti sa potrebama šire zajednice, doprinoseći razvoju društva i dobrobiti njegovih članova. Iako su mladi, obrazovanje, podrška talentima i tehnološkom preduzetništvu u fokusu društveno odgovornih aktivnosti kompanije, podrška zajednici ogleda se i kroz brojne humanitarne akcije i projekte iz oblasti zdravstva, socijalne zaštite, ekologije, nauke, kulture, jer u Telekomu Srbija veruju da samo na taj način, u partnerstvu sa zajednicom, mogu da se pokrenu pozitivne promene u društvu od kojih će svi imati koristi.

Za program „Pokrećemo pokretače“ i posvećenost principima društveno odgovornog poslovanja kompanija Telekom Srbija nagrađena je jednom od najznačajnijih nagrada na polju društveno odgovornog poslovanja koju dodeljuje Privredna komora Srbije pod nazivom „Đorđe Vajfert“.

foto: Promo

Škole koje su ove godine dobile donaciju u knjigama od kompanije Telekom Srbija su OŠ “Čibukovački partizani” iz Kraljeva, OŠ "1.maj" iz Vrtogoša, OŠ “1. Maj” iz Dubnice, OŠ „Milan Vučićević-Zverac“ iz Bratljeva, OŠ “Dositej Obradović” iz Osaonice, OŠ “Mladost” iz Vrnjaca, OŠ „Ljubiša Urošević“ iz Ribara, OŠ “Vuk Karadžić” iz Surdulice, OŠ “Hristo Botev” iz Dimitrovgrada i OŠ „Dositej Obradović“ u selu Krće na Goliji.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.