PADOBRANAC VOJSKE SRBIJE PAO NA VOD POD NAPONOM OD 25.000 VOLTI I PREŽIVEO! Izvukao se zbog 1 STVARI
Srbija, ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

sreća u nesreći

PADOBRANAC VOJSKE SRBIJE PAO NA VOD POD NAPONOM OD 25.000 VOLTI I PREŽIVEO! Izvukao se zbog 1 STVARI

Padobranac Vojske Srbije je pao na vod pruzi Niš-Beograd, a u blizini aerodroma "Narednik-pilog Mihajlo Petrović"

Objavljeno:

Padobranac Vojske Srbije N. S. (29), koji se jutros u toku izvođenja vežbe zakačio padobranom na kontaktnu mrežu Železnice Srbije na pruzi Beograd-Niš, imao je dosta sreće da iz celog događaja prođe potpuno nepovređen jer je vod kojim se napajaju lokomotive pod naponom od 25.000 volti!

- Padobranac se opremom zakačio na kontaktnu mrežu, usled čega je automatski osigurač prekinuo dovod struje. Nakon toga stručne ekipe su uklonile padobran sa visokonaponskog voda, a sve je bilo završeno za 28 minuta - kaže izvor.

Sve u svemu, kako dodaje, padobranac je imao veliku sreću što je opremom zakačio kontaktnu mrežu jer da je dodirnuo telom vod koji je pod naponom od 25.000 volti, posledice bi bile neuporedivo teže, kaže izvor.

Padobranac Vojske Srbije je pao na vod pruzi Niš-Beograd, a u blizini aerodroma "Narednik-pilog Mihajlo Petrović".

Ministarstvo odbrane je saopštilo da je tokom izvođenja osnovne padobranske obuke i realizacije prvog skoka, prilikom prizemljenja, deo padobrana pripadnika Vojske Srbije zakačio električni vod pruge.

Ekipa za obezbedjenje padobranskog skoka odmah je stigla na lice mesta, utvrdila da pripadnik Vojske Srbije nema nikakvih povreda i uklonila deo padobrana sa električnog voda, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane..

Inače, zbog ovog događaja, železnički saobraćaj bio je u prekidu sat vremena, od 10.20 do 11.20 časova.

Podsetimo, pre četiri meseca, u Nišu se desila tragedija do koje je došlo jer je penzioner Mirko V. (89) slučajno dodirnuo visokonaponski kabl, krećući se kolosekom u krugu niške Ložionice koji nije u upotrebi i kojem je zabranjen pristup neovlašćenim licima.

On je zadobio teške opekotine usled udara struje iz visokonaponskog kabla kojim se napajaju lokomotive i posle nekoliko časova preminuo je u bolnici.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.