ŽIKA ŠARENICA POŠTARE NAZVAO BAKSUZIMA! Onda su oni seli i napisali mu pismo, MORATE DA GA PROČITATE!
Sindikat "Solidarnost" Pošte Srbije izdao je saopštenje u kome se obraća TV voditelju Živoradu Nikoliću, Foto: Printscreen, Beta / Dragan Gojić

izrevoltirani

ŽIKA ŠARENICA POŠTARE NAZVAO BAKSUZIMA! Onda su oni seli i napisali mu pismo, MORATE DA GA PROČITATE!

Frka

Objavljeno:

Sindikat "Solidarnost" Pošte Srbije izdao je saopštenje u kome se obraća TV voditelju Živoradu Nikoliću, jer je uvredio radnike pošte u svojoj emisji "Žikina Šarenica" na TV Pink.

Naime, kako stoji u saopštenju, u ovoj emisiji Nikolić je zaposlene u JP "Pošta Srbije" koji su obustavili rad nazvao "baksuzima".

foto: Printscreen

Sindikat "Solidarnost" je naveo da je Nikolić čini se zaboravo značenje ove reči, te radnicima pošte naneo veliku uvredu.

- Ukoliko niste upućeni ili ne želite da shvatite, zaposleni su iskazali nezadovoljstvo zbog niskih zarada koje su nedovoljne za dostojan život kako njih, tako i njihovih porodica. Od Vas očekujemo da se kao voditelj spomenute emisije javno izvinite velikom broju zaposlenih u JP "Pošta Srbije". Ukoliko to ipak ne učinite bićemo primorani da se obratimo svim relevantnim institucijama - navodi se u saopštenju.

Živorad Nikolić je u razgovoru za Direktno.rs rekao da nije radnike Pošte nazvao baksuzima, već one koji su plasirali lažne informacije.

- Nisam mislio na radnike Pošte, nego na baksuze koji dižu famu oko toga. Oni koji su to plasirali, tu lažnu priču da je Željko Samardžić na spisku Pošte. To nisu otkrili radnici, nego jedan portal. Zašto bih mislio na radnike Pošte, oni se ljudi bore za svoja prava. U pitanju su oni koji su plasirali tu informaciju - rekao je Nikolić.

foto: printscreen/youtube

Na našu kontataciju da su iz sindikata "Solidarnost" tražili da se se izvini, te da će se obratiti relavantnim institucijama, ako to ne učini, Nikolić kaže:

- Neka se obrate ako su tako razumeli, ali uopšte nema veze sa njima, već sa ljudima koji prenose lažne vesti. Onima koji su to razumeli na taj način, izvinjavam se, ali je poenta da se ne odnosi na njih. Na kraju, pomenuti portal ne postoji nigde - zaključio je Živorad Nikolić.

Podsetimo, pre tri dana potpisan je sporazum između predstavnika radnika "Pošta Srbije", rukovodstva tog preduzeća i Vlade Srbije, kojim se, kako je navedeno, izašlo u susret zaposlenima za povećanje plata i stvoreni su uslovi za prekid štrajka.

Pre nešto više od deset dana, deo radnika "Pošta Srbije" obustavio je rad zahtevajući, između ostalog, plate u visini republičkog proseka. Sporazumom koji su potpisali premijerka Ana Brnabić, predsednica Granskog sindikata saobraćaja i telekomunikacija „Nezavisnost“ Snežana Marković, predsednik sindikata PTT Srbije Radoje Đermanović i tri predstavnika iz redova zaposlenih, predviđeno je povećanje plate od 13,1 odsto, ali će ukidanjem Zakona o umanjenju zarada dobiti još dodatnih 3,8 odsto. Od 1. januara 2020. godine dobiće i povećanje regresa od 1.000 dinara.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.