SVAĐA RADE I ŠARČEVIĆA USRED PROGRAMA, SVE PUCA U EMISIJI: Zato što ste vi ministar, nemojte da vas ja ocenjujem!
Foto: Printscreen

odbrusila mu

SVAĐA RADE I ŠARČEVIĆA USRED PROGRAMA, SVE PUCA U EMISIJI: Zato što ste vi ministar, nemojte da vas ja ocenjujem!

- Pa mora - rekao je ministar, na šta je dobio odgovor da "ne mora", uz komentar: "Zato što ste vi ministar prosvete"

Objavljeno:

Gost "Beogradske hronike" večeras je bio ministar prosvete Mladen Šarčević, a iako je tema razgovora bila aktuelna situacija u vezi sa obrazovanjem u Srbiji, razgovor je pred sam kraj emisije poprimio neočekivan obrt zbog kog su se usijale i društvene mreže.

Emisija je počela pitanjima o generalnom kvalitetu edukacije nad kojim se u poslednje vreme nadvio znak pitanja, naročito nakon rezultata PISA testiranja, a onda se u poslednjim minutima voditeljka osvrnula na način komunikacije koji je ministar odabrao tokom jedne konferencije za medije održane upravo nakon objavljenih rezultata testa.

Na Šarčevićev komentar da on nije težak za razgovor, voditeljka je poručila: "Pa, onda neki novinar nastrada".

- Pa mora - rekao je ministar, na šta je dobio odgovor da "ne mora", uz komentar: "Zato što ste vi ministar prosvete".

Šarčević je poručio da su "igrane igrice sat vremena" i da se "nisu slušali eksperti", a da se onda "dođe sa spremnim pitanjem i da će se, naravno, dobiti odgovor".

- Ministre, mi nismo igrali igrice, ali smo čuli vas, a to vam i nije neka reputacija - kazala mu je autorka emisije.

- Nemojte da pričate, ja sam vrlo spontan i reći ću uvek šta mislim - rekao je ministar Šarčević.

Voditeljka je zahvalila ministru Šarčeviću na gostovanju, napomenuvši da je "kod nas i jedan od ogromnih problema način komunikacije", te da će se oko toga složiti.

- Ja uvodim medijsko obrazovanje u srpske ustanove, a komunikacija je dvosmerna. Znate, morate i vi biti prema meni korektni, da bih ja bio korektan - rekao je ministar, sa čim se voditeljka složila, pa dodala: "Ali, kako ste rekli, vi ste stariji".

Ipak, na to je ministar podsetio da je novinarki poručio da "nije pazila na času", dok mu je Đurićeva poručila da "to nije bilo dobro". Ponovo mu je zahvalila na gostovanju, a ministar Šarčević je konstatovao da njemu odgovaraju razgovori s njom, a na voditeljkinu konstataciju da "veruje da ćemo sada paziti na času, pa će i on", rekao: "Morate da pazite na času".

- Sledeći put kad nešto propustite, pročitajte, pogledajte ponovo ovu emisiju, pa ćemo se vratiti na ista pitanja - kazala je Rada Đurić, a ministar je uz konstataciju da mogu samo nova pitanja, rekao i: "Sačekajte seriju loših događaja da me odmah pozovete".

- Zato ste i ministar - odgovorila je voditeljka, a Šarčević je dodao da se "ne radi o tome" i da to "uopšte nisu loši događaji", već da se tako tumače, pa dodao i da će da "odvoji mnogo više vremena privatno s njom da je stvarno uputi u to".

- Ne možemo privatno, moj profesionalni posao je ovde - rekla je voditeljka, a Šarčević je dodao: "Morate biti u materiji kada razgovaramo o nečemu što zaista morate znati na taj način".

Na to ga je Đurićeva upitala: "Je l' da vas ocenjujem? Nemojte da vas ja ocenjujem, nećete dobro proći", a ministar je poručio: "Ne možete vi mene da ocenjujete". Nakon toga, razgovor je završen uz: "Hvala lepo", "Živeli, Rado" i - rukovanje.

Samo nekoliko minuta nakon emitovanja, društvene mreže su ispunile objave ljudi koji su ispratili razgovor, a komentari su različiti. Dok su neki hvalili voditeljku, drugi nisu delili njihovo mišljenje, ali ostalo je zajedničko da je ovakva polemika stigla kao iznenađenje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.