POLICAJCI IZ TOPOLE SVAKO JUTRO OKADE STANICU TAMJANOM, PA KREĆU U LOV NA ZLIKOVCE: Ilija se tu posebno ISTIČE!
Ilija Babić, Foto: Printscreen Facebook / Илија Бабић

LJUBAV PREMA BOGU NE BIRA

POLICAJCI IZ TOPOLE SVAKO JUTRO OKADE STANICU TAMJANOM, PA KREĆU U LOV NA ZLIKOVCE: Ilija se tu posebno ISTIČE!

Deluje kao da su policajci iz Toplole najreligiozniji jer svakog jutra pre obavljanja zadatka okade prostoriju, a onda se i pomole...

Objavljeno:

Policijska stanica u Topoli je sve samo ne obična. Tamo se miris tamjana širi svakog jutra po prostorijama i šire. Često sugrađani osete ovaj specifičan miris i na ulici.

Deluje kao da su policajci iz Toplole najreligiozniji jer svakog jutra pre obavljanja zadatka okade prostoriju, a onda se i pomole. Kako kažu, njima je Božja pomoć neophodna, a ljubav prema Bogu ne bira ni vreme ni mesto.

Policajci iz Topole ističu da za njih nema lepšeg početka radnog vremena nego kada ga obeleže na ovaj način uz molitvu. Oni su improvizovali kadionicu i to od kašike koju su stavili uza zid dok ostatak prostorije krase ikone.

Ilija Babić, policijac koji je zaposlen u ovoj policijskoj stanici u Topoli kaže kako se njemu ovaj obred podrazumeva svakog jutra pre nego što krene sa izvršavanjem svojih svakodnevnih zadataka.

U našem poslu Božija pomoć je neophodna, a nema lepšeg početka radnog dana nego uz molitvu, napisao je na svojoj Fejsbuk stranici.

U opisu fotografije stoji kako on na ovaj način započinje "hvatanje u koštac" sa kriminalom.

Nema lepšeg početka rada nego prekrstiti se i osetiti miris Tamjana, dodao je.

Komentari ispod njegovih fotografija su se samo ređaju, a mnogi sugrađani su ponosni što ih ovako pobožan policajac čuva.

Naime, sudeći prema Ilijinom Fejsbuk profilu, može se zaključiti da je on veliki vernik koji ne bira ni vreme ni mesto da se pomoli.

Kači fotografije manastira, crkava, svetaca. Učestvuje u humanim akcijama, čuva svetinje, i nikakvi loši komentari ovog čoveka ne mogu da zaustave u svojoj nameri da veruje i poštuje običaje svoje crkve.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.