MAJKA I 2 DEČAKA PRODAJU BICIKL ZA 3.500 DINARA JER NEMAJU ZA HLEB Na oglas se javila Zorica i saznala UŽASNU STVAR
Oglas, ilustracija, Foto: Printscreen/facebook

HUMANA PRE SVEGA

MAJKA I 2 DEČAKA PRODAJU BICIKL ZA 3.500 DINARA JER NEMAJU ZA HLEB Na oglas se javila Zorica i saznala UŽASNU STVAR

Svima je bilo neobično što je bicikl toliko jeftin

Objavljeno:

Nakon oglasa koji se masovno šerovao po društvenim mrežama u Srbiji, isplivala je pozadina cele priče.

Naime, u oglasu piše da se hitno prodaje bicikl za 3.500 dinara, a svima je bilo neobično što je bicikl toliko jeftin.

Zorica Anđelković je rešila da okrene broj i kupi bicikl, ali je usput otkrila pozadinu čitave priče.

Ona je, kako je objasnila videla na autobuskoj stanici oglas, i odmah joj se javila predrasuda da je reč o prevari. Na njen poziv se javila žena, a na dogovorenom mestu se pojavila sa dva deteta. U pitanju su dva dečaka, jedan od 10 i jedan od 11 godina koji su držali svoj bicikl u rukama.

Majka je bila skrušena, dečaci sa živahnim okicama. Zahvalila sam im se, a dečaci su hvalili svoj bicikl dok je ona ćutala. Bilo mi je jasno da im "gori" za 3.500 dinara. Dečaci su se oderekli svog bicikla i nisu tražili više iako on vredi mnogo više, napisala je Zorica na svom Fejsbuk profilu.

Kako je objasnila, stariji sin Nikola je tada pitao majku šta da rade sa drugim biciklom u podrumu, a majka je šaputala kako on nije u voznom stanju.

Predložim im da ga ipak pogledam, ako je veći, uzeću ga i popraviti šta treba, a da njima ostane ovaj bicikl. Dečaci poskočiše, smenjuju se na biciklu ispred nas dve, a ja pokušavam da doznam gde gori. Teško je izvući životnu priču kada je nekom zaista teško, dodala je ona.

Kada su stigli do trošne zgrade i podruma, majka je ćutala, a dečaci su počeli da hvale i drugi bicikl.

Ne gube nadu, okice sijaju bez obzira na kriv ram, izbušene gume, kočnicu... Kažem im da ću taj uzeti, ali da ga ne guram tada, sutradan ću ga od njih odgurati u servis u blizini. Na pitanje o ceni bicikla, majka jos tiše, pognute glave, odgovara da njima treba tih 3.500din. Ja kažem da im ne mogu više trenutno dati, ali da im mogu pomoći ako budemo otvoreno razgovarali. Sutradan, dečaci sami iznose bajs iz podruma sa plavim dečjim zvoncetom koji je bio na njihovom bajsu. Pitaju hoću li i svetlo, stariji pokušava da skine sa svog... Ono kad' scena za scenom razvaljuje, napisala je dirnuta žena.

Da njena humanost bude još veća, Zorica je zamolila majke s kojima se viđa na igralištu za pse, da ova deca i majka imaju besplatne obroke.

- Majka sutra ide na razgovor za duplo veću platu, svi preturamo ormare tražeći garderobu za svo troje. I sada...kako to biva...da mi se ne nakači neko sa komentarom, opet ja naivna, nasedam na priče, otkud im dva bicikla i tako to, dodala je.

Naime, ona je saznala naknadno kako je otac porodicu ostavio kada je Nikola imao dve godine, a Aleksandar šest meseci. Majka trenutno radi kao pomoćni radnik u pekari, a obavlja i fizičke poslove van radnog vremena i to samo zbog dečaka.

- Ne znam kako uopšte sastavlja kraj sa krajem, s obzirom da su podstanari, jer otac sem ta dva bicikla odavno iz Švedske ništa nije poslao. U životu ništa nije slučajno, a ako je trebalo da mi neko ukrade bajs da bih došla do ove divne porodice, hvala mu od srca neka ga zadrži, ja imam bajs sa plavim zvoncetom, napisala je za kraj ova humana žena.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.