O'NIL ĆE SPREČAVATI KRIJUMČARENJE DROGE NA GRANICAMA: Prima komande na FRANCUSKOM JEZIKU, ali to nije SVE (FOTO)
O'NIL ĆE SPREČAVATI KRIJUMČARENJE DROGE NA GRANICAMA, Foto: Filip Plavčić

veliki igrač

O'NIL ĆE SPREČAVATI KRIJUMČARENJE DROGE NA GRANICAMA: Prima komande na FRANCUSKOM JEZIKU, ali to nije SVE (FOTO)

O'Nil je rasni labrador, umiljat pas koji je pre svega do krajnjih granica predan svom poslu...

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Uprava carina danas je postala bogatija za još jednog psa tragača koji pomaže pri kontroli na graničnim prelazima. Ovo je peti pas po redu koji će upotpuniti kontrolu time što će sprečiti krijumčarenje droge.

foto: Filip Plavčić

U pitanju je umiljati pas, rasni labrador pod imenom O'Nil koji je i zvanično predstavljen kao novi službeni pas Uprave carine Srbije, koji je donacija carinske administracije Francuske.

Kako je rečeno, pored ovog lepog labradora je nemoguće prokrijumčariti drogu i on je aktivni pas tragač iako ima samo 16 meseci.

1 / 10 Foto: Filip Plavčić

Kako je njegov vodič rekao, O'Nil je za sada prosšao pola obuke, a uskoro će ići u Francusku da je završi. On prima komande na francuskom jeziku i već je odličan u "svom poslu".

O'Nil jede samo jednom dnevno i to granule uveče. Spava tokom cele noći, a motiv za rad mu je naravno nagrada. Kada se igram sa njim nakon što nađe skrivenu drogu, za njega nema veće sreće, priča njegov vodič za Espreso.co.rs.

foto: Filip Plavčić

Naime, svi prisutni ispred centralnog ulaza Uprave carina Srbije imali su priliku da vide demonstaraciju veština novog službenog psa u otkrivanju droge, doniranog od carinske administracije Francuske.

Ovoj prilici, prisustvovali su generalni direktor Uprave carina Srbije Miloš Tomić, ambasador Francuske u Srbiji Žan-Luj Falkoni, pomoćnik direktora carinske administracije Francuske za međunarodne odnose Sedrik Oržere.

foto: Filip Plavčić

Podsećamo, Uprava carina Srbije za sada raspolaže sa šest službenih pasa, ali se očekuje da u vrlo kratkom roku, novooformljeni Odsek za kontrolu uz pomoć službenih pasa bude značajno omasovljen, te da broji oko 20 obučenih jedinki.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.