SEĆATE LI SE KAKO JE ČEDA ZARADIO SVOJ PRVI MILION? Firma RADNA GRUPA i sve misterije koje je okružuju!
Jovanoviću je posebno drago što upravo to donosi redovne prihode za oko 150 porodica, Foto: Prentscren

biznis, ali fer?

SEĆATE LI SE KAKO JE ČEDA ZARADIO SVOJ PRVI MILION? Firma RADNA GRUPA i sve misterije koje je okružuju!

U normalnoj zemlji poslovni uspeh je glavna preporuka za nekog političara, umesto da kao drugi fabrikuje putne troškove i zahteve za dnevnicama, Jovanović je izabrao da radi

Objavljeno: 11:58h

Nakon što se prethodno bavio produkcijskom delatnošću preko svoje firme „Radna grupa” , lider Liberalno-demokratske stranke Čedomir Jovanović rešio je da se isproba u obalsti agrara 2012. godine.

Firma „Agroproslovi“, u kojoj je imao 45 odsto vlasničkog udela, u oktobru 2011. godine uzela je u zakup fabriku testa i mlinove od preduzeća u stečaju „Fidelinke“ iz Subotice. Proizvodnjom brašna i testenina, kao direktor firme, rukovodila je njegova supruga Jelena Jovanović, koja je 9. novembra 2011. u preduzeću “Nova Fidelinka” ponovo uključila mlinove, pošto je prethodno potpisan ugovor između stečajnog upravnika te firme i preduzeća “Agroposlovi”, na čijem čelu je supruga predsednika LDP-a Čedomira Jovanovića. Ta firma, čiji je osnivač u Londonu, novi je zakupac “Fidelinke”. Jelena Jovanović je u fabrici sa predstavnicima lokalne samouprave Subotice i rukovodstvom preduzeća svečano pokrenula proizvodnju u mlinu, koja je druga kćerka fabrika kompanije „Fidelinka”, izdata u zakup za 15.000 evra mesečno.

Jelena i Čedomir Jovanović
Jelena i Čedomir Jovanovićfoto: Printscreen

Zvanično, lider LDP-a vlasnik je udela u samo jednoj firmi, pošto je njegovo preduzeće “Radna grupa” bilo u procesu likvidacije. U agrarni biznis lider LDP-a ušao je godinu dana ranie i u tome nije video ništa sporno.

- U normalnoj zemlji poslovni uspeh je glavna preporuka za nekog političara, umesto da kao drugi fabrikuje putne troškove i zahteve za dnevnicama, Jovanović je izabrao da radi. Danas kompanija u kojoj je on suvlasnik 40 odsto svojih proizvoda izvozi u EU. Jovanoviću je posebno drago što upravo to donosi redovne prihode za oko 150 porodica, i da je uz to u stanju da pomogne svojim drugarima iz vaterpolo kluba Crvena zvezda i da pomaže rad centara za decu ometenu u razvoju i narodne kuhinje - rekao je u to vreme portparol LDP Mladen Bašić, komentarišući angažovanje šefa stranke u ovakvim poslovima.

U to vreme se pisalo da su veliki finansijeri Čedomira Jovanovića Milan Beko i Viktorija grupa, preko direktora Zorana Mitrovića. Veliku količinu novca dobijao je i od Stanka Subotića Caneta. Biznismeni obezbeđuju Jovanoviću velike količine novca. Čedomir je postao vlasnik stana od 140 kvadrata na prestižnoj lokaciji kod hale Limes.

Danas, kako neki izveštavaju firme Čedomira Jovanovića su u velikim dugovima, dok on opušteno kupuje skupocena vozila:

BONUS VIDEO:

BG VOZ STIGAO U LAZAREVAC ZA SAT VREMENA! VESIĆ: Ponosan sam, obezbedili smo brz i kvalitetan prevoz! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.