PROVERITE! Ako ste na ovom spisku, dobićete i do 12.000 dinara, a evo kada kreće isplata!
Pošta, ilustracija, Foto: Beta/Vuk Branković

Lepe vesti

PROVERITE! Ako ste na ovom spisku, dobićete i do 12.000 dinara, a evo kada kreće isplata!

Lokalna samouprava dodeljuje bespovratna sredstva najboljim akademcima, i to po 8.000 dinara mesečno, od oktobra ove do jula sledeće godine

Objavljeno:

Iva Vuković student druge godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu prva je na spisku stipendista grada Čačka.

- Samo bavljenje umetnošću iziskuje dosta materijalnih sredstava tako da mi ovaj novac znači a i motiviše me da se i dalje trudim i idem na takmičenja i da vredno radim i učim - rekla je Iva koja do sada u svom indeksu ima upisane sve desetke.

Jovan Pajović učenik srednje Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković" u Čačku kaže da će ga ova stipendija dodatno podstaći da se još više trudi.

Zamenica gradonačelnika Milica Dačić rekla je da su danas dodeljene studentske stipendije koje je dobilo 170 najboljih akademaca, koji se školuju na državnim fakultetima u Srbiji.

- Dodeljeno je i 22 učeničke stipendije za đake srednjih i osnovnih škola i jednokratne nagrade u iznosu od 12.000 dinara za studente koji su ove godine upisali fakultete a koji su na rang listi ostvarili 95 i više bodova. Ovaj iznos su dobili i učenici koji su na republičkim takmičenjima ostvarili najbolje rezultate - kazala je Dačić.

Grad Čačak je iz budžeta ukupno za ove namene opredelio 19 miliona dinara.

- Prijem učenika i studenata, dobitnika nagrada smataram jednim od najznačajnih događaja u sklopu obeležavanja Dana grada Čačka jer se radi o našim mladim ljudima. Oni sebi postavljaju visoku lestvicu na početku i žude za dokazivanjem, treba da im omogućimo da se dokazuju u našoj sredini. A to upravo radimo ulaganjem u infrastrukturu i dovođenjem dobrih fabrika koje žele da zaposle visokokvalifikovane kadrove za pristojnu zaradu, koja će im omogućiti da žive po standardimo koje su sebi postavili već na fakultetu - istakla je Dačić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.