U KUĆI STRAVE SRPSKOJ DECI VADE KRV! Nisu je popravljali 40 godina, SVE SE RASPADA! Zašto, pobogu?! (FOTO)
Dečija laboratorija u ulici Jove Ilića na Voždovcu, Foto: Filip Plavčić

tužno

U KUĆI STRAVE SRPSKOJ DECI VADE KRV! Nisu je popravljali 40 godina, SVE SE RASPADA! Zašto, pobogu?! (FOTO)

Na društvenim mrežama se godinama vodi polemika o ovoj laboratoriji, a mi uputili tamo i posvedočili tome da se zgrada zaista nalazi u oronulom stanju

Objavljeno: 22:54h
Ivana Bradanji

Dečija labaratorija u Jove Ilića 148, koja je u sklopu Doma zdravlja Voždovac, u fazi je raspadanja.

Ustanova u kojoj dolaze mališani kako bi uradili analize je zastrašujuća sama po sebi.

Dečija laboratorija na Voždovcu
Dečija laboratorija na Voždovcu foto: Filip Plavčić

Na društvenim mrežama se godinama vodi polemika o ovoj laboratoriji, a mi uputili tamo i posvedočili tome da se zgrada zaista nalazi u oronulom stanju.

Propao krov, otpala fasada, dotrajala stolarija i zidovi puni vlage... Spolja se odmah vidi da se radi u ruini, a ništa bolje nije ni unutra. Međutim, ovakvi uslovi ne osporavaju rad zaposlenih, niti je njihova profesionalnost umanjena.

foto: Filip Plavčić

- Bolje i tako nego nikako. Što je najvažnije, posao se završi, ne remeti nas to što su takvi uslovi, iako je dosta teže... - rekla nam je jedna od zaposlenih.

Ovaj objekat nije popravljen više od 40 godina, a pre tri godine bila je priča da će doći do rekontrukcije. Predsednik opštine Voždovac, Aleksandar Savić upoznat je sa kompletnim slučajem, i već duže vreme radi se na rešavanju ovog problema, ali to nije lako promenljivo.

- Pre tri godine je bila priča da će se rekonstruisati, ali još uvek nema ništa od toga. Ima više od četrdeset godina kako nije ništa namešteno. - objasnila je radnica.

Preko puta nalazi se dispanzer koji se naizgled čini da je u dobrom stanju, ali unutra je sitacija takođe loša. Pločice su popucale od starosti, a zidovi su neokrečeni...

1 / 5 Foto: Filip Plavčić

A do najavljene izgradnje nove laboratorije u Ulici Jove Ilića 148, zaposleni će nastaviti da rade u ovoj oronuloj zgradi...

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.