Deo radnika Pošte nezadovoljan dogovorom s Vladom
Deo radnika Pošte nezadovoljan dogovorom s Vladom, Foto: Beta / Dragan Gojić

ISPOD ŽITA

Deo radnika Pošte nezadovoljan dogovorom s Vladom

Dogovoreno je da radnici sa najmanjim primanjima dobiju najveće povećanje plata.

Objavljeno:

Deo radnika Pošte Srbije nezadovoljan je postignutim dogovorom o prekidu obustave rada u tom javnom preduzeću, rekao je za N1 radnik Stefan Mitrović.

On je kolege optužio da su dogovor postigli "ispod žita", a da se u javnosti stvara utisak da je do obustave rada došlo zbog jedne do dve hiljade dinara.

"Radnici koji su sinoć prisustvovali pregovorima pristali su na određena povećanja zarada, čime je izigrana većina radnika koji su učestvovali u obustavi rada ne samo zbog malih primanja, nego i zbog stanja u preduzeću", rekao je Mitrović.

On je dodao da se posle postignutog dogovora ništa neće promeniti i da rukovodstvo preduzeća "ostaje u svojim foteljama".

Mitrović je zamerio predstavnicima radnika što sa predlogom nisu izašli pred kolege, pa da se oni izjasne da li prihvataju predlog ili ne.

Predstavnici radnika Pošte Srbije i Vlade Srbije postigli su sinoć dogovor o prekidu obustave rada, koja traje od 2. decembra, i da budu povučene kazne i da niko od radnika koji nisu radili ne bude pod suspenzijom.

Dogovoreno je da radnici sa najmanjim primanjima dobiju najveće povećanje plata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.