VOŽNJA PO ARANĐELOVCU VIŠE NIKADA NEĆE BITI ISTA: Nakon rekonstrukcije puta i glavne ulice, 1 STVAR SE PROMENILA
Mladenovac, ilustracija, Foto: Promo

ZA SIGURNIJU VOŽNJU

VOŽNJA PO ARANĐELOVCU VIŠE NIKADA NEĆE BITI ISTA: Nakon rekonstrukcije puta i glavne ulice, 1 STVAR SE PROMENILA

Radovi su završeni uspešno!

Objavljeno:

Okončana je rekonstrukcija državnog puta drugog A reda, na relaciji AranđelovacMarkovac, što je deo puta Aranđelovac-Mladenovac. Urađeno je ukupno 13 kilometara puta, od čega 10 kilometara prolazi kroz aranđelovačku opštinu.

foto: Promo

Ukupna vrednost radova je milion evra, a sredstva su obezbeđena preko nadležnih kancelarija Vlade Republike Srbije.

Završeni su i radovi na rekonstrukciji glavne gradske ulice u Aranđelovcu. Zamenjena je asfaltna podloga, vodovodne i kanalizacione instalacije, a pešačka zona je popločana kvalitetnim granitnim pločama.

foto: Promo

Uskoro počinje sadnja drveća čime će kompletan projekat biti okončan, a Aranđelovac je ovim radovima dobio jednu od najlepših ulica u ovom delu Srbije. Vrednost radova na poslednjoj fazi rekonstrukciji ulice "Knjaza Miloša" i "Jadranske" je oko dva miliona evra.

Uskoro počinju i radovi na oštećenom mostu u Mesnoj zajednici Bosuta: Milionski projekat izgradnje mostova u Mesnoj zajednici Jelovik je okončan. Završena su dva velika mosta, napravljena prema modernim standardima, na mestima koje su teško pogođene elementarnim nepogodama tokom 2018. godine. Urađeni su projekti za još četiri mosta, u MZ Bosuta, MZ Vukasovci i dva u gradskom području, a početak radova se očekuje u narednom periodu.

foto: Promo

Sredstva su obezbeđena iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Ovo je još jedan u nizu projekata realizovan nakon odlične saradnje lokalne samouprave i Vlade Republike Srbije.

Takođe, okončan je projekat rekonstrukcije opštinskog lokala na trgu "Venac slobode". Na ovom mestu ubuduće će biti Info centar Turističke organizacije Aranđelovac.

foto: Promo

Tim povodom, upriličena je prigodna svečanost, a prisutnima se obratio predsednik opštine Bojan Radović, koji je naglasio važnost ulaganja u obnovu i sanaciju objekata.

On je istakao da je ovo samo jedan u nizu projekata koji se trenutno završavaju u Aranđelovcu. Bojan Radović je rekao da će otvaranjem Info centra sugrađani i svi gosti dobiti značajno bolji uvid u gradska dešavanja i organizaciju kulturnih manifestacija. Vrednost radova na rekonstrukciji je 4 miliona dinara, a prostorije Info centra služiće svim zainteresovanim za dešavanja u Aranđelovcu.

foto: Promo

Treba napomenuti i da počinju radovi na rekonstrukciji Dvorane Park, posle dugotrajne procedure koja je propisana Zakonima, potpisan je ugovor sa izvođačem, a radovi se odnose na kompletnu rekonstrukciju krova, kao i na uređenje hola koji će biti pretvoren u modernu Gradsku galeriju.

Sredstva su obezbedili Ministarstvo kulture u okviru "Gradovi u fokusu" (7,5 miliona dinara) i Opština Aranđelovac (3,5 miliona). Ukupna vrednost projekta je 11 miliona dinara. Nedavno je urađen projekat zamene sedišta i uređenja bioskopskog prostora.

foto: Promo

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran od strane Opštine Aranđelovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu ne izražavaju nužno stavove organa koji je dodelio sredstva.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.