Hrvati, džaba vam članstvo u EU: Srbija je najuticajnija država u regionu!

Drugi kažu

Hrvati, džaba vam članstvo u EU: Srbija je najuticajnija država u regionu!

Evropsko izdanje portala Politiko objavilo je rezultate istraživanja najuticajnijih osoba i država u Europi, po kojem je Srbija prva u regionu
Objavljeno:

Lista najuticajnijih država Evrope nastala je poređenjem uticaja lidera država, njihovih ambasadora u EU, stabilnosti Vlada, jasne strategije država, kao i njihove "sirove snage". Evo kako su reagovali Hrvati kad su im zabranili narodnjake! (VIDEO) Što se tiče zemalja regiona, najbolje je pozicionirana Srbija na 19. mestu. Hrvatska, Crna Gora, Makedonija i Albanija zauzele su od 30. do 33. mesta.

Politico
Jedan od ključnih faktora za odabir najznačajnije države u Europi je rastući uticaj lidera zemalja sa liste, kao i uloga ambasadora koji pripremaju susrete i vode spoljnu politiku, navodi portal Politico. Tako je, na primer, srpski premijer Aleksandar Vučić dobio dobre ocene, uz obrazloženje kako je on "osoba s kojom Europska unija može da rešava probleme". Tako je Srbija bolje rangirana od brojnih članica EU, uključujući Hrvatsku, Sloveniju, Portugal, Bugarsku i Rumuniju. U istraživanje i analizu, osim dosadašnjih političkih događaja, uključeni su i očekivani događaji u narednim mesecima. Prema prognozama portala Politico, Srbija je ocenjena kao neutralna, a najveću prepreku za napredak predstavlja joj upravo Hrvatska.
Politico
Nemačka je najuticajnija država u Evropi. Sledi je Velika Britanija, Francuska se našla na trećem, a Italija na četvrtom mestu. Mađarska je na visokom šestom mestu, dok je njen premijer Viktor Orban opisan kao političar s dugoročnom strategijom. Među liderima europskih zemalja, nemačka kancelarka Angela Merkel bez konkurencije je zauzela prvo mesto. (Espreso.co.rs / Politico)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.