SKLONILI GA PROMRZLOG SA ZIME! Porodica Husić primila migranta u svoju kuću! UČI BOSANSKI I UŽIVA U TOPLOM DOMU
Adira Husić sa novim članom porodice, Foto: Printscreen Facebook / Adira Husic

HUMANOST NA DELU

SKLONILI GA PROMRZLOG SA ZIME! Porodica Husić primila migranta u svoju kuću! UČI BOSANSKI I UŽIVA U TOPLOM DOMU

Adil Amanet je 2017. godine rešio da ode iz Pakistana u potrazi za boljim životom. Krenuo je ka Grčkoj i pešice je pre mesec dana stigao čak do Bosne i Hercegovine...

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Za porodicu Husić iz Tuzle nema ko nije čuo ovih dana. Naime, ovi humani ljudi rešili su da ugoste Pakistanca Adila Amaneta koji je posle mnogo vremena konačno opet osetio toplinu pravog doma.

Naime, nakon pešačenja koje je trajalo mesecima, Adil je imao sreće da upozna ovu divnu porodicu. On je na platou Glavne autobuske stanice u Tuzli boravio u nehumanim uslovima čitave tri nedelje, a onda je naišao na Adiru Husić.

Sada, on živi u njenom stanu zajedno sa njenim suprugom Jasminkom, sinom Ismarom i ćekom Editom. Uči bosanksi jezik, obožava da jede ćevape i jaja, a porodici je pripremao pakistanske specijalitete.

Naime, Adil Amanet je 2017. godine rešio da ode iz Pakistana u potrazi za boljim životom. Krenuo je ka Grčkoj i pešice je pre mesec dana stigao čak do Bosne i Hercegovine.

Adira Husić već godinu dana pomaže migrantima koji borave na platou Glavne autobuske stanice u Tuzli. Cela porodica je uključena u ova humana dela, a sada su svi zajedno rešili da ugoste mladog momka iz Pakistana.

Ja sam zahvalna pre svega Bogu što sam u mogućnosti da pomognem nekome. Ne volim ljude koji teoretišu, ali ništa ne rade u praksi. Verovatno mnogi nisu spremni da urade ovo što sam ja, ali mogu im pomoći tako što će im doneti hranu, vodu, ima načina, objašnjava Adira.

Kaže kao je njena kuća bogatija za jednog gosta, Adila iz Pakistana i kako je nijedan zakon neće sprečiti da skloni dete sa ulice.

Ne hvalim se, da me neko ne razume pogrešno. Želim samo da kažem da kada bi svako sklonio sa ulice jednog čoveka, niko se ne bi smrzavao i mučio. Ja sam sama sebi vlast, ne spominjite mi nikakvu državu. Adil je divan momak, kulturan, a ne nasilan kakve ih predstavljaju u javnosti, napisala je ova hrabra žena koja je izazvala potom buru na društvenim mrežama.

Kako je rekla, ovaj momak je je ostavio sestru, oca, majku kako bi zaradio. Najteži period mu je predstavljalo spavanje na hladnom i otvorenom, ali je na svu sreću naišao na ove humane ljude.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.