DOGORELO JE! ŠTA ČEKAMO? Ova parola danas je bila na Trgu zbog NOVINARA KOM JE ZAPALJENA KUĆA (FOTO)
Ljudi protestuju danas zbog toga, Foto: Espreso.co.rs

GODIŠNJICA

DOGORELO JE! ŠTA ČEKAMO? Ova parola danas je bila na Trgu zbog NOVINARA KOM JE ZAPALJENA KUĆA (FOTO)

Milanu Jovanoviću je, u noći 11. na 12. decembra prošle godine oko 3.30 časova zapaljena kuća u Vrčinu

Objavljeno: 12:30h

Na Trgu Republike u Beogradu povodom godišnjice paljenja kuće novinaru portala ŽigInfo Milanu Jovanoviću iz Grocke danas u 12 časova održan je protest.

U najavi protesta NUNS podseća da se navršava godinu dana od kako je novinaru Milanu Jovanoviću iz Grocke spaljena kuća. Kao nalogodavac ovog zločina optužen je Dragoljub Simonović, u to vreme predsednik opštine Grocka. Suđenje tapka u mestu, dodaje se u saopštenju.

Okupljeni su rekli da država mora da pomogne Milanu da obezbedi krov nad glavom. Kažu da da nije bilo Milanove žene bi oni danas obeležavali godišnjicu njegove smrti, jer bi izgoreo.

Inače, kako je za jutros u devet sati zakazano ročište u postupku za ovaj slučaj, Milan se nije pojavio na protestu. Na Trgu je bilo oko 30 ljudi.

1 / 3 Foto: Espreso.co.rs

Podsetimo, Milanu Jovanoviću je, u noći 11. na 12. decembra prošle godine oko 3.30 časova zapaljena kuća u Vrčinu motolovljevim koktelom koji je napadač ubacio kroz razbijeni prozor garaže. Jovanović je u tom trenutku bio sa suprugom u kući.

On je ranije naveo da smatra da je nalogodavac napada upravo Simonović, zbog niza kritičkih tekstova koje je Jovanović pisao o lokalnoj vlasti u Grockoj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.