POZNATO JE KADA ĆE BITI PRESUĐENO RATKU MLADIĆU: Oglasio se Karmel Ađijus!
Ratko Mladić, Foto: Pritnscreen

SUĐENJE ZA RATNE ZLOČINE

POZNATO JE KADA ĆE BITI PRESUĐENO RATKU MLADIĆU: Oglasio se Karmel Ađijus!

Serž Bramerc je rekao da je širom Balkana prisutno negiranje zločina i veličanje ratnih zločinaca

Objavljeno:

Predsednik Mehanizma Karmel Ađijus najavio je da će pravosnažna presuda Ratku Mladiću biti izrečena do kraja 2020. godine.

Takođe, do kraja naredne godine očekuje se i izricanje presude u ponovoljenom suđenju Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću, rekao je Ađijus predstavljajući šestomesečni izveštaj u Savetu bezbednosti UN u Njujorku, navodi se u saopštenju Mehanizma koje je objavljeno sinoć.

Na istoj sednici, pomoćnik ministra pravde Čedomir Backović apelovao je na članove SB UN da se aktivno angažuju na rešavanju otvorenih pitanja u radu Mehanizma za krivične sudove u Hagu, čiji je mandat na isteku.

On je rekao da su mnoga pitanja i sugestije Srbije do sada ostale bez odgovora i posebno ukazao na bojazan Srbije zbog tendencija da se izmeni decenijska praksa ublažavnaja kazni i prevremenog puštanja na slobodu.

Istovremeno je negodovao što već deceniju izostaje odgovar na inicijativu Srbije da njeni osuđeni državljani izdržavaju kaznu u svojoj zemlji.

Glavni tužilac Mehanizma za međunarodne krivične sudove u Hagu Serž Bramerc je govoreći o zemljama bivše Jugoslavije na sednici Saveta bezbednosti UN, rekao da je širom Balkana prisutno negiranje zločina i veličanje ratnih zločinaca.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.