BATINAŠI MALTRETIRALI PORODICU FILIPOVIĆ, PRETILI BIBER SPREJOM DETETU! Popisali su im STOKU koja umire od GLADI!
Porodica Filipović je preživela traume zbog batinaša, Foto: Privatna arhiva

GDE MI ŽIVIMO?

BATINAŠI MALTRETIRALI PORODICU FILIPOVIĆ, PRETILI BIBER SPREJOM DETETU! Popisali su im STOKU koja umire od GLADI!

- Neka me hapse! - poručio je Ranko iz Aleksinca

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Ranko Filipović iz Aleksinca je pretrpeo u petak 6.12.2109. godine torturu kada su se na njegovim vratima pojavila sedmorica maskiranih muškaraca predvođena pomoćnikom javnog izvršitelja iz Niša.

Naime, oni su nenajaveljno, bez policijske pratnje upali na imanje kod Filipovića da bi ubrzo počeli da mu popisuju imovinu koja se nalazila u dvorištu.

foto: Privatna arhiva

Ušli su u štalu gde držimo životinje za sopstvenu ishranu i počeli su da ih popisuju. Tako su nam popisali jednu kravu, tri svinje, pet prasića, tri koze, 50 kokoši, i dve guske, rekao je Ranko za Espreso i dodao:

foto: Privatna arhiva

- Stoka umire od gladi jer je popisana zbog duga, a zabranjeno mi je da joj prilazim i da je hranim.

foto: Privatna arhiva

Ipak, kada je video da je stoka počela da jede uginule životinje, nije mogao da izdrži, pa ih je nahranio.

foto: Privatna arhiva

Neka me hapse, poručio je Ranko iz Aleksinca.

Naime, on je od komšije ranije izgubio parnicu pa je trebalo da ga isplati 350.000 dinara. Pošto nije imao dovoljno para, dao je predlog da isplati novac u ratama, ali je kako kaže, izvršitelj to odbio.

Ranko je otac troje dece od kojih su dvoje maloletna, a kada je njegov šesnaestogodišnji sin pokušao da snimi popis izvršitelja svojim telefonom, jedan od maskiranih muškaraca se približio detetu i uperio mu suzavac u oči.

- On je uperio sprej tačno u pravcu mog maloletnog sina, jako sam se uplašio, a i dete. To je prošlo tako, ali izvršitelji su i sinoć kružili oko kuće, vrše uviđaj, gledaju da li je neko tu. Siguran sam da je među batinašima bio moj komšija, video sam da je nosio kapuljaču, objašnjava on i dodaje da ukoliko mu oduzmu stoku, može odmah da ispiše decu iz škole.

- Tako hranim i školujem decu, mi jedemo te proizvode i prodajemo. Ako nam uzmu životinje, svi ćemo živeti od 6.000 dinara koliko iznosi dečji dodatak, dodao je Filipović za Espreso.co.rs.

foto: Privatna arhiva

Zapretio je da će da ga isprska suzavcem u oči ako ne prestane da ga snima. Bio je u teškom stanju, plakao je i uspeo je da slika samo jednu sliku, objašnjava otac.

Dodao je kako je izvrštelj došao sa sedmoricom ljudi koji su nosili kapuljače, a onda je usledilo maltretiranje.

foto: Privatna arhiva

Nema šta nam nisu popisali, nisu ništa preskočili osim dva polomnjena drveta, pokvarenog frižidera i četiri stolice. Najgori trenutak je bio kada su mom malom sinu zapretili biber sprejom, ispovedao se Ranko i dodao kako je izvršitelj došao u pratnji traktora sa prikolicom u nameri da odvezu životinje, objašnjava Filipović.

On je napomenuo kako mu je zabranjeno da hrani životinje, kao i da mu se upravo iz tog razloga javilo Društvo za zaštitu životinja koje je obećalo pomoć za mučenu stoku i životinje.

foto: Privatna arhiva

Podsećamo, pre četiri godine Rankov komšija Mlađan Dimitrijević je pokrenuo privatnu tužbu protiv Ranka zbog uvrede časti, tvrdeći da ga je ovaj psovao i vređao. Po tvrdnjama Ranka, razlog za ovu tužbu ne leži u svađi – koja se nikada nije ni dogodila – već u neprijateljstvu koje je Mlađan razvio prema Ranku kada je on odbio da svedoči u njegovu korist kada se Mlađan razvodio od svoje bivše supruge i pokušavao da stekne vlasništvo nad farmom koja je bila deo zajedničke imovine.

Ranko nije želeo da daje lažno svedočanstvo, ali je potom sam postao žrtva istog. Mlađan je našao dvojicu prijatelja koji su predstavljeni kao svedoci svađe i Osnovni sud u Aleksincu je ove godine presudio u korist Mlađana i odredio da Ranko plati 350.000 dinara odštete zbog povrede časti.

Iz Združene akcije, "Krov nad glavom" kažu da je Mlađan napao njegovog starijeg sina koji je tada bio maloletan. Dete je narednih 17 dana provelo na psihijatriji zbog pretrpljene traume. Tužba koju je Ranko podneo protiv Mlađana zbog ovog napada i dalje nije dobila svoj sudski epilog, objasnili su iz Krova.

Oni su dodali da su na Rankovom posedu veče kada su izvršitelji došli, stajali traktor i prikolica koji pripadaju jednom drugom komšiji.

- Iako je vlasnik mašina predstavio dokaz o vlasništvu izvršitelj je sa svojim unajmljenim batinašima zaplenio prikolicu i time naneo štetu trećem licu koje nema nikakve veze sa izvršnim postupkom otuđivši njegova sredstva za rad. Ranko je do juče bilo zabranjeno da prilazi popisanim životinjama na njegovoj farmi tako da su u 4 dana neke uginule a sve znatno oslabile. To je primera kako se izvršitelji odnose prema imovini izvršnog dužnika. Dodatno, izvršitelj je na licu mesta obavestio Ranka da je njegov dug porastao sa 350.000 na 730.000 dinara. Izvršitelj za unajmljivanje opreme za prevoz stoke (koju do kraja popisa nije ni prevezao) i upošljavanje 6 maskiranih plaćenika koji su ugrožavali bezbednost i zdravlje dece, traži da Ranko plati 380.000 dinara. Ranko i njegov komšija su podneli prigovor za otklanjanje nepravilnosti. Za privatnu tužbu, ovaj seljak koji živi od svog rada i hrani četvoro dece, nema dovoljno novca, dodaju iz Krova.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.