NORU TRAŽI INTERPOL, A NJENA MAMA SUMNJA DA JE DETE OTEO OTAC! Ne znam gde je, ni da li je živa...
Eleonora (9) nestala je pre dve i po godine, Foto: Pritnscreen

dve godine ne zna ništa o njoj

NORU TRAŽI INTERPOL, A NJENA MAMA SUMNJA DA JE DETE OTEO OTAC! Ne znam gde je, ni da li je živa...

Miroslava Babić tvrdi da joj je bivši suprug oteo dete

Objavljeno:

Koji god roditelj samo dva sata nije znao gde mu je dete, zna kakav je to pakao i kako je svaki minut kao večnost. Subotičanka Miroslava Babić pune dve godine ne zna gde je njena devetogodišnja ćerka Eleonora Arežina.

Ne zna kako je, gde je, s kim je, da li je uopšte živa... Poslednji put ju je videla 20. novembra 2017. godine, kada je došla po nju u francusku privatnu školu u Beču, gde ju je otac Milan Arežina protiv suprugine volje upisao. Kako otac nije dozvolio da je povede sa sobom, majka je zatražila pomoć naše ambasade, sa čijim službenicima je trebalo sutradan da ode po dete. Međutim, mala Nora više nije bila u toj školi.

foto: Nestali Srbija

- Venčali smo se u Danskoj, ali smo se razišli zbog strašnog nasilja koje smo Nora i ja trpele duže vreme. Tužbu za razvod braka podnela sam u Subotici marta 2017, a od maja te godine imam rešenje subotičkog Osnovnog suda da starateljstvo nad Norom pripada meni - objašnjava majka.

- Od 2016. smo živele u Subotici, sve dok jednom prilikom, kada smo bile u Budimpešti, njen otac nije oteo Norin pasoš i ja nisam mogla da je vratim u Srbiju.

Majka je dete viđala vikendom u Budimpešti, sve dok Miroslavinom bivšem suprugu Milanu u aprilu nije stigla tužba za razvod braka i krivična prijava za nasilje u porodici. Tada je, kaže, nestao sa devojčicom.

- Noru je tražio Interpol, pronašli su je u Beču sa trećom, nepoznatom osobom, bez oca. Navodno je ta žena rekla da je dete otac doveo iz Srbije, a Nora nije znala nemački i nije mogla da kaže šta se dešava. To je skandal - dalje priča.

Čim je sud u Beču priznao rešenje o starateljstvu koje je u Srbiji dodeljeno majci, Miroslava je otišla u francusku privatnu školu, gde su joj najpre rekli da Nora nije tamo, dok je direktorka tvrdila da je njoj tu zabranjen pristup.

- Pozvala sam policiju, a škola muža, koji je doveo obezbeđenje i nije dozvolio Nori da mi priđe - nastavlja majka. - Kada smo sutradan ponovo došli, moja ćerka više nije bila u školi. Od tog dana ne znam ništa o sudbini mog deteta. Boriću se do kraja da je nađem.

ŽUTA POTERNICA INTERPOLA

Nestanak male Eleonore u javnost je izneo Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić", koji je devojčicine podatke stavio u Registar nestalih u Srbiji. Cilj je da se Eleonora Arežina nađe na žutoj Interpolovoj poternici i da se na taj način ubrza potraga za detetom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.