BRANKICA JANKOVIĆ OBIŠLA BAKA RUŽU (92) KOJA ŽIVI U TEŠKIM USLOVIMA I BEZ STRUJE: Njima je najteže
Poverenica ukazuje da socioekonomska prava spadaju u red ljudskih prava koja se najviše krše i da se diskriminacija najčešće prijavljuje u oblasti rada i zapošljavanja, Foto: Poverenica za zaštitu ravnopravnosti

NA DANAŠNJI DAN

BRANKICA JANKOVIĆ OBIŠLA BAKA RUŽU (92) KOJA ŽIVI U TEŠKIM USLOVIMA I BEZ STRUJE: Njima je najteže

Poverenica ukazuje da socioekonomska prava spadaju u red ljudskih prava koja se najviše krše i da se diskriminacija najčešće prijavljuje u oblasti rada i zapošljavanja

Objavljeno:

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ističe da je 10. decembar, Međunarodni dan ljudskih prava, prilika da se ukaže na veliki broj pojedinaca koji ne ostvaruju svoja prava, kao i na cele grupe koje žive u siromaštvu, marginalizovane, isključene ili u riziku od diskriminacije.

Janković je u selu Кlinovac obišla 92-godišnju Ružu Кačarević koja živi sama, u veoma teškim uslovima, bez stalnih prihoda i bez struje, i sa kojom je razgovarala o problemima sa kojima se svakodnevno suočava, kao i većina starijih koji žive u jednočlanim domaćinstvima u seoskim sredinama.

foto: Poverenica za zaštitu ravnopravnosti

Zajedno sa poverenicom, u poseti bio i direktor centra za socijalni rad Bujanovac Nijaz Ameti, koji je posle razgovora o teškoćama sa kojima se u radu sreću zaposleni u centru, izrazio punu spremnost da se obezbedi pomoć i podrška Ruži Кačarević, za izlazak iz teške životne situacije.

foto: Poverenica za zaštitu ravnopravnosti

Janković se, nakon obilaska, sastala i sa predsednikom opštine Bujanovac Šaipom Кamberijem, sa kojim je razgovarala o unapređenju položaja svih naših građana i građanki, a posebno starijih i siromašnih koji žive u ruralnim područjima i koji predstavljaju najugroženiju populaciju u svim delovima Srbije.

foto: Poverenica za zaštitu ravnopravnosti

Na kraju, poverenica ukazuje da socioekonomska prava spadaju u red ljudskih prava koja se najviše krše i da se diskriminacija najčešće prijavljuje u oblasti rada i zapošljavanja, poverenica je najavila da će Narodnoj skupštini Republike Srbije podneti Poseban izveštaj o diskriminaciji u oblasti rada.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.