RANE MI SMRDE, NEMAM NI ZA GAZU! Violeta ima RAK i tvrdi da lekari neće da joj pomognu!
Violeta Stanković, Foto: Facebook printscreen

PRIČA IMA I DRUGU STRANU

RANE MI SMRDE, NEMAM NI ZA GAZU! Violeta ima RAK i tvrdi da lekari neće da joj pomognu!

Violeta Stanković, žena iz Smedereva, na svom Fejsbuk profilu objavila je potresan apel za pomoć, koji je uznemirio mnoge

Objavljeno:

Violeta Stanković, žena iz Smedereva, na svom Fejsbuk profilu objavila je potresan apel za pomoć.

Naime, ona boluje od raka, a kako je sama napisala, nema overenu knjižicu i ne može da se leči. Na društvenim mrežama objavila je fotografije rana koje ima po telu, a koje ne objavljujemo jer su izuzetno uznemirujućeg sadržaja.

- Rane koje imam po telu se jako osećaju, smrde i šire neprijatan miris. Taj miris asocira me na tvora, kao da je on negde u mom organizmu - kaže Violeta pokušavajući da nam objasni kroz šta sve prolazi.

foto: Printscreen/Facebook/Violeta Stanković

U potresnoj ispovesti za Espreso ova žena je rekla šta joj nedostaje i kako se bori sa ovom opakom bolešću.

- Upravo mi je bila Hitna pomoć da mi da injekciju, nakon što sam ih zamolila da mi previju rane. Oni su odgovorili da nisu nadležni za to, a najviše su mi potrebne vazelinske gaze, flasteri, sprej za rane i Sudokrema - tvrdi ona.

Nakon ove potresne priče rešili smo da saznamo šta se zapravo desilo i pozvali Dom zdravlja u Smederevu. Stupili smo u kontakt i sa direktorkom Doma zdravlja Svetlanom Mihić Jovanović, u čijoj je nadležnosti Hitna pomoć. Pitali smo zbog čega Violeti nije ukazana pomoć, ukoliko su njene tvrdnje tačne.

- Zatečena sam time što ste mi upravo rekli, ne mogu da verujem. Hitna pomoć nikada nije niti bi smela da odbije takvu stvar. To su pacijenti kojima najmanje što možemo da pružimo upravo i jeste ljudskost. Za sve pacijente koji imaju bilo kakav problem sa ovom ustanovom moja vrata su širom otvorena jer problem se ne rešava ovim putem preko medija već na licu mesta tamo gde postoji. Pozvaću da proverim ove informacije, a čak i ako je to istina taj neko će biti kažnjen ako se to zaista dogodilo - tvrdi ona.

foto: Printscreen/Google Maps

Zatim nakon provere informacija nastavlja Svetlana vidno potrešena i kao čovek i kao direktorka ove ustanove.

- Mi smo proverili ovu informaciju i mogu da vam kažem da je Hitna pomoć bila kod Violete Stanković kako bi joj dala injekciju protiv bolova. Ona njih nije pitala da joj previju rane, već kome ona može dalje da se obrati za to. Borila sam se sa istom bolešću i operisana sam od toga tako da mogu da razumem u potpunosti njenu situaciju. Violeta je izvadila zdravstvenu knjižicu i na programu kućnog lečenja koji poseduje ovaj Dom zdravlja gde su lekari više puta odlazili kod nje kući, gde su zapazili izrazito loše uslove i neadekvatnu higijenu - tvrdi Svetlana.

A zatim dodaje i šta se još dešavalo...

- Violeta je odbila da prima hemoterapiju, takođe se nije pojavila na zakazanom pregledu kod hirurga. Ona je žena koja je pokretna i živi u blizini Doma zdravlja. Zaista dajemo sve od sebe, potrudićemo se da joj bude otvoren socijalni karton i da bude prebačena u prostorije Crvenog krsta jer tamo posedujemo mesto gde bi mogla da joj bude pružena pomoć, a i higijenski uslovi. Ipak, morate nas razumeti da smo ograničeni zakonskim okvirima, kao i da smo uradili sve što smo mogli - tvrdi direktorka.

Nedugo zatim je izašao i snimak na društvenoj mreži Fejsbuk gde bolesna žena priča sa čime se bori i kako nailazi na veliko nepoverenje ljudi.

- Jako sam iznenađena, ne znam šta da kažem. Narod misli da je sve laž kod mene. Nisam ja ta osoba od laži i prevare. Dok sam bila zdrava radila sam, imala sam, nisam prosila kao sada što prosim i što tražim pomoć od vas. Muka me naterala da vas molim, da vas molim za pomoć. Molim za milostinju. Neki me zovu jer misle da ja lažem, da zapravo nisam bolesna. Moja bolest je najgora, širi se na svaku stranu - tvrdi Violeta.

Slike koje su osvanule na društvenim mrežama lede krv u žilama. Žena bez kose koja je sva u živim ranama, kivna je na sistem i na državu u kojoj živi. Nastavila je u snimku da govori kroz suze...

- Ko je nadležan za previjanje ako nije Hitna pomoć? Ako to nisu lekari, i ako to nisu sestre, ko je onda nadležan za to? Zar to moram sama da radim? Ne mogu ni da se prekrstim, a kamoli da bilo šta sama uradim... Moj sin Danijel je tu da mi pomogne. On je video sve moje muke - rekla je žena iz Smedereva i zahvalila se svim ljudima dobre volje koji žele da joj pomognu.

- Hvala vam svima što mi pomažete da imam gaze, da imam flastere, da imam dovoljno novca da bi kupila neku voćku da pojedem. Živim ovde u Smederevu bez primanja. Nemam čak ni prijavu boravka, a ni knjižica mi nije overena. Kada knjižica nije overena, sve mora da se kupi, a od čega? Oprostite što plačem, ali suze su jače od mene. Ne mogu da izdržim ovu nepravdu - tvrdi Violeta.

Violeta je na društvenim mrežama danima objavljivala i besne poruke upućene lekarima:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.